Companiile din alte tari ofera romanilor salarii de 4.000 euro pe luna

candidatiangajatorsalariulocuri de munca strainatate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Foarte multi romani aleg sa plece in alte tari in speranta ca vor gasi un loc de munca mai bine platit. De multe ori acestia au noroc si, in functie de calificarile detinute, acestia pot castiga si pana la 4.000 pe luna, fara sa vorbim aici de studii superioare sau joburi in cadrul multinationalelor.

Astfel, multi dintre romanii care lucreaza in domeniul constructiilor au salarii de pana la 4.000 euro pe luna, iar soferii profesionisti ajung uneori sa fie platiti cu salarii de aproximativ 3.200 euro, asa cum arata datele unei agentii de recrutare de forta de munca pentru strainatate.

De exemplu, angajatorii din Norvegia ofera romanilor calificati ca dulgheri, sudori sau tamplari intre 3.000 si 4.000 euro pe luna, asigurandu-le in acelasi timp cazarea si plata asigurarilor medicale, iar in Elvetia asistentele medicale au un salariu de 3.300 - 4.000 franci elvetieni pe luna.

In continuare insa, locurile de top in ceea ce priveste numarul de persoane recrutate pentru un loc de munca in strainatate apartin in continuare unor tari precum Spania, Italia si Germania, observandu-se insa o crestere importanta a locurilor de munca disponibile pentru romani si in Norvegia, Danemarca sau Suedia.

O astfel de agentie a avut anul trecut aproximativ 20.000 angajati care s-au informat cu privire la posibilitatea unui loc de munca in strainatate, numarul total asteptat in 2011 fiind de circa 30.000 de candidati. Domeniile cele mai cautate sunt in agricultura (25%), constructii (26%) sau in industria hoteliera (16%).
In ceea ce priveste media de varsta a celor care aplica pentru un job in strainatate, studiul arata ca 46% dintre acestia au varste intre 25 si 40 de ani, in vreme ce 34% au peste 40 de ani. Proportia muncitorilor calificati si a specialistilor este de 62%, iar cea a celor necalificati este de 28%. in acelasi timp, doar 8% dintre candidati au studii superioare.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
candidatiangajatorsalariulocuri de munca strainatate

Data aparitiei: 12 Iulie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Companiile din alte tari ofera romanilor salarii de 4.000 euro pe luna Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]