Studiu de caz: Refuzul unui angajat de a accepta fisa de evaluare

Codul munciifisa de evaluarecomunicarecriterii de evaluare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum poate actiona angajatorul in cazul in care un angajat nu accepta fisa de evaluare pe criterii de performanta si nu semneaza anexa? Are angajatorul dreptul de a modifica aceste criterii de evaluare sau depinde in intregime de acordul salariatului? Pot fi incheiate acte aditionale? Toate acestea sunt intrebari pentru care legea prevede raspunsuri cat se poate de punctuale.

In acest sens, art. 17 alin. (3) lit. e) din Codul muncii, republicat, astfel cum a fost modificat si completat prin Legea 40/2011, mentioneaza ca persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului. Aceste criterii de evaluare trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca, in conformitate cu alin. (4) din acelasi articol.

In acelasi timp, ca urmare a modificarii art. 258 din Codul muncii, criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor trebuie sa se regaseasca in continutul regulamentului intern.
Pe cale de consecinta, in contractul individual de munca vor fi incluse criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului iar in regulamentul intern criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor. Deoarece nu exista formulare in ceea ce priveste criteriile de evaluare, acestea se stabilesc la nivelul fiecarui angajator in functie de domeniul in care functioneaza societatea, deci de caracteristicile activitatii pe care o desfasoara angajatorul.

Daca aceste criterii de evaluare sunt deja stabilite, nu mai este necesara incheierea unui act aditional la contractul individual de munca, criteriile urmand a fi incluse in regulamentul intern daca nu sunt deja incluse. In cazul in care se doreste insa modificarea acestor criterii, se va face un act aditional, iar modificarea va putea fi efectuata numai cu acordul salariatului fara ca angajatorul sa poata lua masuri impotriva acestuia in caz de refuz.

Fisa de evaluare se intocmeste la termenul la care are loc evaluarea si i se aduce la cunostinta salariatului sub semnatura de primire sau, daca acesta refuza primirea, prin alt mijloc de comunicare ce permite dovada primirii efective de catre salariat, de exemplu, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Codul munciifisa de evaluarecomunicarecriterii de evaluare

Data aparitiei: 12 Iulie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Studiu de caz: Refuzul unui angajat de a accepta fisa de evaluare Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]