Studiu de caz: Ce calitate trebuie sa aiba persoana care se ocupa de Revisal?

HG 500/2011Revisalprestatorii de servicii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cu privire la gestionarea Revisalului, societatile au intotdeauna o serie de probleme care privesc fie alegerea unei persoane care sa indeplineasca sarcinile pe care le implica activitatea de mai sus, fie posibilitatile de a incheia contracte cu societatile inscrise la ITM. De cele mai multe ori, administratorii de firme nu sunt siguri daca persoana care se ocupa de Revisal ar trebui sa aiba calitatea de angajat in cadrul societatii sau daca ar trebui sa fie Inspector de Resurse Umane.

In acest sens,  HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) mentioneaza faptul ca transmiterea si completarea registrului se efectueaza de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator si ca, in plus,  angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (5) din Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare.

Prin urmare, angatorul poate astfel alege intre numirea uneia sau a mai multor persoane prin decizie scrisa sau incheierea unui contract  de prestari servicii cu un prestator inregistrat la inspectoratul teritorial de munca

Nu sunt stabilite conditii in cazul persoanei numite prin decizie, insa legea stabileste ca, in cazul prestatorilor de servicii, acestia trebuie sa fie inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca si sa isi desfasoare activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare. Astfel, obligatia de a informa inspectoratul teritorial de munca este stabilita de actul normativ numai pentru situatia in care angajatorul incheie contracte de prestari servicii cu prestatori nu si pentru situatia in care numeste prin decizie una sau mai multe persoane pentru completarea si transmiterea registrului (art. 2 alin. (8)).

In cazul persoanelor numite prin decizie nu este necesara incheierea contractului de prestari servicii intrucat HG 500/2011 impune conditia incheierii contractului de prestari servicii numai in cazul in care angajatorul incredinteaza completarea si transmiterea registrului de evidenta a salariatilor unui prestator de servicii. Salariatul calificat in activitatea de resurse umane incadrat pe alta functie va putea sa ocupe functia de inspector de resurse daca, avand si acordul angajatorului, se incheie un act aditional la contractul individual de munca.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
HG 500/2011Revisalprestatorii de servicii

Data aparitiei: 07 Iulie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Studiu de caz: Ce calitate trebuie sa aiba persoana care se ocupa de Revisal? Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]