Emiterea deciziei de concediere pentru necorespundere profesionala

decizie de concedierenecorespundere profesionalaconcediere
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Decizia de concediere se emite in termen de 30 de zile calendaristice de la data la care angajatorul a luat la cunostinta de necorespunderea profesionala manifestata de catre salariat.
 
Acest termen curge de la data la care contestatia hotararii comisiei de examinare, depusa de catre salariat, a fost respinsa, ori de la data la care a expirat termenul de 10 zile de la comunicarea hotararii comisiei de examinare, in situatia in care salariatul nu a facut contestatie.
 
Daca nu exista contract colectiv aplicabil care sa prevada cercetarea prealabila concedierii pentru necorespundere profesionala, angajatorul va stabili clar in Procedura de evaluare a performantelor salariatilor ce posibilitate au acestia de a contesta rezultatul evaluarii si care este momentul din care incepe sa curga termenul de 30 de zile.
 
Decizia se emite in scris si trebuie sa cuprinda:
a) motivele necorespunderii, prin descrierea imprejurarilor care au condus la insatisfactia angajatorului, precum si rezultatul evaluarii salariatului;
b) motivarea in drept, si anume art. 61 lit. d) din Codul muncii, ca temei pentru concediere;
c) durata termenului de preaviz acordat;
d) precizarea instantei competente sa judece o eventuala contestare a concedierii si termenul in care aceasta contestatie trebuie depusa. Termenul de contestare este de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii deciziei de concediere, iar instanta competenta este cea de la domiciliul reclamantului.
 
Decizia va avea anexate urmatoarele documente:
- rezultatele evaluarii prealabile;
- calificative, avertismente privind necorespunderea, alte notificari prealabile ale
insatisfactiei angajatorului fata de munca prestata de salariat (daca exista);
- lista locurilor de munca vacante in unitate, corespunzatoare pregatirii salariatului sau, dupa caz, mentiune a reprezentantului angajatorului privind inexistenta unor asemenea locuri vacante in unitate;
- copie dupa notificarea facuta salariatului cu privire la locurile de munca disponibile in unitate, cuprinzand termenul in care acesta isi va putea exprima optiunea privind ocuparea sau nu a unui alt loc de munca in unitate sau
- copie dupa notificarea facuta Agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca in vederea redistribuirii salariatului.
 
 

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
decizie de concedierenecorespundere profesionalaconcediere

Data aparitiei: 26 Iunie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Emiterea deciziei de concediere pentru necorespundere profesionala Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]