Proiect: Modificarea si completarea unor acte normative din domeniul asistentei sociale

asistenta socialaserviciul public de asistenta sociala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiectul de act normativ vine sa creeze premisele dezvoltarii sectorului de economie sociala in Romania prin acordarea de responsabilitati privind sprijinirea initiativelor de economie sociala, precum si prin acordarea de asistenta si consiliere tuturor celor interesati din comunitate pentru acest sector.

De asemenea, prin prezentul act normativ se da posibilitatea organizarii de compartimente specializate pentru domeniul economiei sociale de catre structuri publice implicate in procesul de incluziune sociala, singure sau in parteneriat public – privat sau/si public-public. Un rol deosebit in consolidarea domeniului de economie sociala il are parteneriatul public – privat, prin implementarea initiativelor de economie sociala de catre organizatiile neguvernamentale, cu sprijin din partea statului, in special din partea autoritatilor locale.

Prin reglementarile cupinse in proiectul de act normativ se raspunde urmatoarelor obiective :
- Acordarea de responsabilitati clare de sustinere a procesului de dezvoltare a sectorului economiei sociale unor structuri publice implicate in procesul de incluziune sociala;
- Promovarea de politici active de incluziune sociala facilitand astfel reintegrarea sociala a persoanelor defavorizate prin metode active ce au ca scop utilizarea potentialului vocational si de munca al persoanelor dezavantajate;
- Prin dezvoltarea de forme de economie sociala, se va asigura o reducere a cheltuielilor cu asistenta pasiva a persoanelor defavorizate;
- Trecerea de la o atitudine asistentialista a persoanelor aflate in dificultate la o atitudine activa privind contributia pe care o poate aduce la dezvoltare economica si implicit la cresterea nivelului de trai;
- Cresterea gradului de absorbtie a fondurilor structurale (Fondul Social European – Programul Operational Sectorial).


HOTARARE DE GUVERN
pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul asistentei sociale
 
 
In temeiul art.108 din Constitutia Romaniei, republicata,
 
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare:
 
Art.I - Hotararea de Guvern nr.1434/2 septembrie 2004 privind atributiile si Regulamentul-cadru de organizare si functionare ale Directiei generale de asistenta sociala si protectie copilului, cu modificarile si completarile ulterioare se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
 
„Anexa nr. 1 la Hotararea Guvernului nr.1.434/2004 privind atributiile si Regulamentul-cadru de organizare si functionare ale Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 547 din 21 iulie 2008, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
 
„La art.2, lit.c), dupa punctul 1 se introduce un nou punct, punctul 1^1, cu urmatorul cuprins:
„1^1. Contribuie la dezvoltarea economiei sociale prin promovarea formelor si initiativelor de economie sociala.”
 
La art.3, dupa alin.(2) se introduce un nou alineat, alin.(2^1), cu urmatorul cuprins:
„(2^1) In vederea promovarii incluziunii active a persoanelor aflate in dificultate, Directia generala poate organiza, in nume propriu sau in parteneriat, si cu aprobarea consiliului judetean, respectiv consiliului local al sectorului municipiului Bucuresti, compartimente care au ca responsabilitati acordarea de consiliere si asistenta pentru promovarea si sustinerea initiativelor de economie sociala, precum si monitorizarea activitatilor de economie sociala”.
 
Art.II - Hotararea de Guvern nr.90/2003 pentru aprobarea Regulamentului – cadru de organizare si functionare a serviciului public de asistenta sociala, cu modificarile si completarile ulterioare,  se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
 
„Anexa nr. 1 la Hotararea Guvernului nr.90/2003 privind Regulamentul-cadru de organizare si functionare a serviciului public de asistenta sociala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 81 din 7 februarie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
 
La art.3, alin.(2), lit.B se introduce, dupa litera k) o noua litera, litera k ^1), cu urmatorul cuprins:
„k^1. Sprijina, singure sau in parteneriat, initiativele de economie sociala.”
 
 
 
PRIM – MINISTRU
Emil BOC


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
asistenta socialaserviciul public de asistenta sociala

Data aparitiei: 08 Iunie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Proiect: Modificarea si completarea unor acte normative din domeniul asistentei sociale Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]