Consultanta in afaceri | Manager
detalii aici

Cauti un loc de munca?


Stiati ca...
...... exista peste 40 de documente OBLIGATORII pe care inspectorii ITM le verifica atunci cand vor sa va amendeze cu orice pret >> Detalii aici <<
:: mai multe intrebari si raspunsuri

Concediul de odihna conform modificarilor Legii 40/2011

Intrebare: Conform prevederilor art. 143 alineatul 5 din Codul muncii , durata concediului neintrerupt a fost redusa de la 15 la 10 zile.

 
Aceste prevederi se aplica pentru concediile care vor fi planificate de acum inainte (incepand cu 01.05.2011) sau si pentru cele deja programate, pe baza carora a fost facut un plan de activitate pentru un an de zile?
 
Angajatorul poate stabili prin regulamentul intern ca fractiunea de concediu neintrerupt sa fie in continuare de 15 zile?
 

Raspuns: Potrivit art. 143 din Legea 53/2003 Codul muncii , asa cum a fost modificat prin Legea 40/2011 , in cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.
 
Prin urmare textul de lege impune obligatia angajatorului de a stabili ca cel putin una dintre fractiunile concediului de odihna sa nu fie mai mica de 10 zile lucratoare. Astfel, faptul ca la nivel de unitate exista o programare a concediilor de odihna pentru anul 2011, programare efectuata conform Codului muncii in vigoare la data programarii, respectiv luna decembrie 2010, nu este incalcata in nici un fel legislatia aplicabila. Fractiunea de concediu de odihna neintrerupt este mai mare de 10 zile si nu mai mica.
 
In concluzie, puteti stabili prin regulamentul intern ca fractiunea de concediu de odihna neintrerupt este de 15 zile. Aceasta reglementare este legala.
 
Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!


Data aparitiei: -

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

Inregistrare CFP Cu Data Inceperii CM

Intrebare: Buna ziua, As putea efectua o inregistrare privind suspendarea prin CFP al unui salariat incepand cu data inceperii activitatii? Spre exemplu angajez un salariat de pe 14.01.14 si ii suspend CM de pe 14.01.14-31.01.14. Este corect?

Raspuns: Da, este, atat timp cat angajatul este cel care a solicitat in scris acest concediu si i-a fost apro... citeste tot raspunsul aici
Trimite opinia ta comunitatii legislatiamuncii.ro
  Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informareComentarii articol
Postat de: tu*****
  daca nu am loat concediul pe 2011 m-ai 21 de zile il pierd s-au se rapoteaza
Data adaugarii: 01-Nov-2012

Postat de: tu*****
  daca nu am loat concediul pe 2011 m-ai 21 de zile il pierd s-au se rapoteaza
Data adaugarii: 01-Nov-2012Adauga acest articol in site-ul tau

ALTE ARTICOLE REFERITOARE LA cim, codul muncii, concediu de odihna, regulament intern:
ULTIMELE ARTICOLE REFERITOARE LA cim, codul muncii, concediu de odihna, regulament intern: