Basescu: Reducerea CAS nu este posibila in 2011

CAScontributiiasigurari sociale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Daca putem sustine cateva luni reducerea de CAS anul acesta, este evident ca o putem face, marea problema este ce facem in 2012, cand trebuie sa venim si cu deficitul la 3 la suta ESA, respectiv 2,5 la suta pe cash, fac o aproximare"
 
Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca reducerea contributiilor la asigurarile sociale nu este posibila, in opinia sa, in anul 2011. Intrebat daca reducerea contributiilor la sigurari sociale a fost discutata cu delegatia FMI - CE - Banca Mondiala, seful statului a raspuns negativ, citeaza Mediafax.
 
"Nu s-a discutat, dar va pot spune o parere personala si sincera si acum nu injurati aducatorul de vesti rele", a raspuns Basescu, care a precizat ca, in opinia sa, acest lucru nu este posibil. "Nu cred ca este posibil anul acesta. Daca putem sustine cateva luni reducerea de CAS anul acesta, este evident ca o putem face, marea problema este ce facem in 2012, cand trebuie sa venim si cu deficitul la 3 la suta ESA, respectiv 2,5 la suta pe cash, fac o aproximare", a explicat Traian Basescu.
 
Potrivit acestuia, aceasta ar reprezenta "o saritura" de la 4,4 la 3,5%, pe cash, aproape doua procente din PIB.  "De unde completam diferenta asta pentru plata pensiilor sau salariilor? Stim ca fondurile sunt deficitare. Aducem bani de-acasa si la sanatate si la pensii si la somaj", s-a intrebat presedintele. Seful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks, declara in luna februarie, ca este posibil ca la jumatatea anului executia bugetara sa arate o performanta a veniturilor mai buna decat s-a anticipat si astfel sa se creeze spatiu pentru o eventuala reducere a contributiilor de asigurari sociale, desi crede ca optiunea Guvernului ar trebui sa fie consolidarea deficitului in vederea incadrarii in tinta de 3% din PIB in 2012.
 
Traian Basescu a spus ca imbunatatirea managementului in regiile si in societatile de stat este prioritatea zero a anului 2011 si ca, in cel mai scurt timp, acestea vor fi trecute din punctul de vedere al raportarii bilantului la Ministerul de Finante. El a mentionat ca printre societatile care sunt sunt in atentie in anul 2011 si a caror functionare va trebui optimizata, cele doua complexuri energetice Turceni si Rovinari, Compania Nationala a Huilei, cel mai mare datornic la bugetul statului si cel mai mare neplatitor catre fondurile de pensii si de sanatate, Termoelectrica, Oltchim si Posta Romana. "Le mentionez public pentru ca pierderile lor, arieratele lor sunt platite de fiecare roman. Si de ce le platim? Pentru ca niste domni manageri, bine instalati politic si blagosloviti politic, nu au niciun fel de apasare, nici legata de arierate, nici legat de stocuri, nici legat de cresteri de personal, de fonduri de salarii. Ei sunt marii boieri ai economiei romanesti. Baronii economiei romanesti ii gasim, in primul rand la regiile de stat", a spus Basescu.
 
Seful statului a aratat ca in 2009 si cu precadere in 2010 s-a produs o puternica reformare a aparatului de stat, care mai continua, ca sectorul privat s-a ajustat si s-a adaptat, dar societatile, regiile de stat doar "au privit la criza". Potrivit afirmatiilor sale, anul 2011 este anul in care obiectivul major este optimizarea functionarii regiilor statului si a regiilor de interes local sau al societatilor comerciale cu capital majoritar de stat. Basescu a mentionat ca, in urma cu doua saptamani, a cerut Ministerului de Finante o situatie, care sa fie transmisa si Guvernului, din care sa rezulte ce s-a intamplat in perioada 2007-2010, daca au crescut arieratele, numarul de personal si stocurile.

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
CAScontributiiasigurari sociale

Data aparitiei: 09 Mai 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Basescu: Reducerea CAS nu este posibila in 2011 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]