Consultanta in afaceri | Manager
detalii aici

Cauti un loc de munca?


Stiati ca...
...... exista peste 40 de documente OBLIGATORII pe care inspectorii ITM le verifica atunci cand vor sa va amendeze cu orice pret >> Detalii aici <<
:: mai multe intrebari si raspunsuri

Intrebare: in timpul delegatiei se platesc si zilele nelucratoare?

Intrebare: Cum se calculeaza salariul pentru o persoana delegata pentru o perioada de 5 zile, daca durata delegarii include si o zi nelucratoare? Se include si ziua nelucratoare sau nu in calcul?

 
Raspuns: Salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat in baza contractului individual de munca.
Delegatia, potrivit prevederilor art. 43 din Codul muncii, este definita ca fiind: „exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor sale de serviciu, in afara locului sau de munca".
 
Pe perioada delegarii salariatul trebuie sa isi desfasoare activitatea in cadrul programului de lucru al unitatii care l-a delegat.
 
Daca, la solicitarea angajatorului, salariatul presteaza in delegatie ore suplimentare sau presteaza munca in afara duratei normale a timpului de lucru, in zilele de repaus saptamanal, intr-o zi de sarbatoare legala sau in alta zi nelucratoare, pentru munca astfel prestata i se cuvine salariul precum si sporurile reglementate pentru astfel de situatii de Codul muncii, de contractul individual de munca sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
 
In situatia in care, durata delegatiei include si o zi nelucratoare, in care salariatul nu presteaza activitate, el nu are dreptul la plata salariului pentru aceasta zi. Aceasta, intrucat asa cum am aratat, salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat.

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!


Data aparitiei: -

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

Ce Beneficii Are Angajatorul Daca O Persoana Vine Din Somaj, Direct?

Intrebare: Buna ziua! Am niste nelamuriri la care poate imi puteti raspunde. Momentan sunt in somaj cu toate drepturile legale. Urmeaza sa ma angajez cu contract de munca. Va rog sa-mi spuneti ce beneficii are angajatorul daca ma angajeaza direct din somaj (creeaza un nou loc de munca) si daca dupa angajare mai beneficiez sau am dreptul la un anumit procent din indemnizatia de somaj si pentru ce perioada? De asemenea va rog sa-mi precizati daca exista o limita superioara pentru perioada de proba sau mai bine zis cat pot sa fiu tinut in perioada de proba?Va multumesc!

Raspuns: Referitor la beneficiile dvs ca angajat provenit din randul somerilor, este foarte importanta perioa... citeste tot raspunsul aici
Trimite opinia ta comunitatii legislatiamuncii.ro
  Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Adauga acest articol in site-ul tau

ALTE ARTICOLE REFERITOARE LA salariu, delegatie, contract individual de munca, codul muncii, perioada delegarii, :


ULTIMELE ARTICOLE REFERITOARE LA salariu, delegatie, contract individual de munca, codul muncii, perioada delegarii, :