Greseala in REVISAL: amenda 3.500-5.000 lei

REVISALCIMContractul Individual de MuncaCORcodul muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uneori se poate intampla o greseala in cadrul inregistrarilor in REVISAL. Fie exclusiv din vina noastra, fie din cauza conexe si, uneori, independente.
 
Transmiterea unui CIM in cazul intelegerii cu un angajat care mai apoi nu a mai venit la munci si/sau nici macar nu a mai apucat sa semneze fizic Contractul Individual de Munca este o situatie care apare frecvent.
 
Potrivit art. 2 indice 1 din HG 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor astfel cum a fost completat prin HG 37/2010, la angajarea fiecarui salariat, elementele de identificare ale acestuia (numele, prenumele, codul numeric personal-CNP), data angajarii, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative, tipul contractului individual de munca se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.
 
Momentul transmiterii in Revisal catre ITM trebuie sa fie ulterior momentului semnarii (incheierii) de catre angajat si angajator a CIM, dar anterior momentului inceperii activitatii de catre salariat.
 
Atata timp cat persoana interesata de angajare nu a semnat contractul individual de munca, nu s-a nascut raportul juridic cu respectivul angajator, asa incat ceva nenascut (CIM) nu poate inceta.
 
Solutia pe care o aveti la dispozitie care nu poate atrage vreo sanctiune impotriva angajatorului este semnarea CIM cu respectiva persoana si incetarea contractului individual prin acord, demisie ori concediere in perioada de proba conform art. 31 alin. (4) indice 1 din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
A doua solutie la problema expusa este anularea inregistrarii pe motiv de inscrieri eronate, insa in acest caz in calitate de angajator va asumati riscul sanctionarii contraventionale pentru completarea registrului cu date eronate conform art. 8 alin. (1) lit. e) coroborat cu alin. (2) lit. c) din HG 161/2006, astfel cum a fost modificat prin HG 37/2010.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
REVISALCIMContractul Individual de MuncaCORcodul muncii

Data aparitiei: 16 Martie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Greseala in REVISAL: amenda 3.500-5.000 lei Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]