Guvernul isi poate asuma raspunderea pentru noul Cod al Muncii

codul munciiasumarea raspunderiimotiune de cenzuraperioada de proba
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Premierul Emil Boc a declarat ca noul Cod al Muncii poate fi adoptat prin asumarea guvernamentala. Decizia va fi luata numai dupa ce vor avea loc discutii cu partenerii din Coalitie si cu membrii Biroului Permanent National al PDL.

Pa langa eliminarea contractului colectiv de munca la nivel national, ultima forma a proiectului Codului Muncii prevede ca perioada de proba va fi de maxim 90 de zile calendaristice , atat pentru functiile de executie cat si pentru cele de conducere, iar pentru acelasi post un angajator poate avea in proba mai multe persoane, dar, cumulat, nu mai mult de un an.

O varianta anterioara prevedea ca perioada de proba nu poate depasi 45 de zile calendaristice pentru functiile de executie si 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

Conform proiectului, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta numai printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

De asemenea, pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.

Sindicatele nu sunt de acord cu scoaterea contractelor colective de munca din viitorul Cod al Muncii, sustinand ca in acest fel regulile minimale ca timpul de lucru, conditiile de lucru, salariul minim, trecerea la coeficientii de ierarhizare care sa departajeze lucratorii vor disparea.

E eventuala asumarea a raspunderii guvernamentale pe tema noului Cod al Muncii va fi formata, foarte probabil, de o motiune de cenzura.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul munciiasumarea raspunderiimotiune de cenzuraperioada de proba

Data aparitiei: 18 Februarie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Guvernul isi poate asuma raspunderea pentru noul Cod al Muncii Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]