Penitenciarul Bucuresti Jilava inchiriaza forta de munca ieftina

penitenciarul jilavaforta de muncaconditii avantajoaseresurse umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Penitenciarul Bucuresti Jilava pune la dispozitie forta de munca speciala (persoane private de libertate), pe perioade de timp determinate (1 – 12 luni) in conditii foarte avantajoase si cu un numar variabil de persoane.

Serviciile acopera o gama diversa de activitati, astfel:

    * lucrari in domeniul constructiilor civile si industriale, rutiere si feroviare, etc.
    * lucrari in agricultura (prasit manual, irigat, recoltat).
    * gospodarie comunala (curatat parcuri si spatii verzi, amenajat si curatat strazi).
    * ambalat confectii textile, etc.   
    * productie ambalaje carton/mase plastice.
    * activitati auxiliare muncii necalificate (recuperarea deseurilor si reciclarea acestora, lucrari de curatenie, manipulat materiale, etc. )

Folosirea fortei de munca speciale poate reprezenta o solutie eficienta pentru societatile care doresc stabilitate si rentabilitate in activitatile desfasurate. Forta de munca speciala de la Penitenciarul Bucuresti Jilava este folosita de societati comerciale din Bucuresti de peste 15 ani, pe parcursul derularii contractelor acestea suplimentand constant numarul detinutilor folositi (la unele societati numarul detinutilor folositi la munca este de peste 100).

Avantajele colaborarii:

    * asigurarea unui numar constant de persoane private de libertate pe toata durata derularii contractului atat in interiorul penitenciarului cat si in exteriorul acestuia.
    *  inchirierea unor spatii care pot fi folosite pentru activitati lucrative, economice sau productie in interiorul penitenciarului.
    * negocierea tarifelor in functie de complexitatea lucrarilor efectuate.
    * folosirea detinutilor la munca nu implica incheierea unor contracte de munca cu acestia ci incheierea unui contract de prestari servicii intre societate si penitenciar.
    * scutirea de la plata obligatiilor fata de bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor de sanatate, fond de somaj, etc.
    *  oprirea procesului de productie, la solicitarea beneficiarului fortei de munca speciale, pe anumite perioade de timp, din cauze obiective, fara ca acest lucru sa atraga cheltuieli suplimentare din partea societatii beneficiare.
    *  siguranta asupra materiilor prime, materialelor, uneltelor si utilajelor folosite in procesul tehnologic, neexistand riscul sustragerii acestora.
    *  paza persoanelor private de libertate si hrana acestora sunt asigurate de catre penitenciar.
    * supravegherea si coordonarea lucrarilor sunt asigurate de catre personalul penitenciarului in colaborare cu reprezentantii societatii angajatoare.

"Detinutii care lucreaza pentru societate isi platesc si o parte din vina pentru savarsirea infractiunii. Din banii conveniti ca urmare a muncii prestate, 40% revin detinutului si 60% se folosesc ca venit la bugetul penitenciarului. Sunt folositi exclusiv, la imbunatatirea conditiilor de detentie. Din 40% cat ii revine detinutului, 10% i se opreste intr-un cont care i se pune la dispozitie la iesirea din inchisoare. 30% li se dau pentru diverse cheltuieli de zi cu zi, tranzactia fiind facuta  pe card”.

Pe langa remuneratia primita, ei bene­ficiaza si de zile castigate, ceea ce ii aduce mai aproape de eliberarea conditionata. La patru zile muncite, se considera cinci executate. Total: sapte zile castigate pe luna. Selectia este una riguroasa, mai drastica pentru cei trimisi la lucru in afara inchisorii. "In cadrul penitenciarului exista o comisie de selectare la munca (psiholog, educator, medic, seful serviciului, seful punctului de lucru pe diverse meserii). Urmeaza o perioada de proba, tinandu-se cont de domiciliul detinutului, de pedeapsa, de fapta savarsita. Pentru munca in exteriorul inchisorii, o alta conditie este aceea de a fi vizitat. De munca detinutilor pot bene­ficia diverse firme sau persoane fizice.

Unii merg singuri, cei care sunt in regim deschis, altii, in regim semideschis, pleaca insotiti de un agent de paza. Cei mai multi sunt recompensati cu suplimentarea dreptului la vizite. Recompensarea suprema: parasirea penitenciarului pentru zece zile". (Sursa: Penitenciarul Jilava)


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
penitenciarul jilavaforta de muncaconditii avantajoaseresurse umane

Data aparitiei: 15 Februarie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Penitenciarul Bucuresti Jilava inchiriaza forta de munca ieftina Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]