Record Inspectia Muncii: un milion de lei din amenzi intr-o singura zi

sanatate si securitate in muncaprotectia munciiITMamenda
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inspectia muncii a desfasurat in data de 27 ianuarie 2011, actiuni de control la nivel national, privind identificarea cazurilor de munca nedeclarata in domeniile de activitate in care s-a inregistrat o mai mare incidenta a acestui fenomen. Au fost avute in vedere in special, unitatile care presteaza servicii de spalatorie auto si vulcanizari.
 
Au fost aplicate amenzi in valoare totala de 1.185.600 de lei, din care 504.600 de lei in domeniul relatiilor de munca iar 681.000 de lei in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
 
Au fost depistate 148 de persoane fara forme legale de angajare. S-au aplicat amenzi in valoare de 445.000 de lei pentru munca nedeclarata.
 
In domeniul relatiilor de munca s-au constatat 1.885 deficiente si s-au dispus 1.945 de masuri in vederea remedierii acestora. In domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au constatat 1419 deficiente si s-au dispus 1439 de masuri pentru remediere. S-a dispus sistarea de activitate pentru un loc de munca si au fost oprite din functiune 18 echipamente de munca.
 
Cele mai des intalnite forme sub care se manifesta munca nedeclarata sunt: intelegerea dintre angajator si salariat in urma careia acesta din urma accepta sa presteze munca fara semnarea unui contract individual de munca, fapt care il priveaza de drepturile si obligatiile ce decurg din lege; neincheierea contractului individual de munca pentru perioada de proba; utilizarea de catre persoanele fizice a unui personal casnic pentru efectuarea unor servicii si lucrari in gospodariile individuale, fara incheierea unui contract individual de munca;  folosirea in mod ilegal a fortei de munca ziliere sau sezoniere.
 
La actiunile de control au participat toti inspectorii de munca, atat cei din aparatul central cat si cei din inspectoratele teritoriale si au fost verificate si toate aspectele ce tin de prevederile legale din sanatate si securitate in munca, relatii de munca etc.
 
Actiunile de acest gen vor continua in saptamanile urmatoare.
 
Pentru a intelege Regulile ce trebuie respectate in cazul unui control ITM va rugam sa cititi Ghidul Angajatorului in relatia cu ITM
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sanatate si securitate in muncaprotectia munciiITMamenda

Data aparitiei: 10 Februarie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Record Inspectia Muncii: un milion de lei din amenzi intr-o singura zi Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]