17 propuneri de modificare a Codului Muncii au fost acceptate de Guvern

codul munciisindicatepatronate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Premierul a acceptat 17 propuneri ale sindicatelor si patronatelor la Codul Muncii, printre care cea privind perioada de proba la angajare, care sa nu depaseasca 12 luni pe aceeasi functie, cumulate pentru mai multe persoane, a declarat presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.
 
Liderul "Cartel Alfa" a spus ca in intalnirea de joi cu premierul au fost acceptate 17 propuneri de modificare a Codului Muncii formulate de partenerii sociali,in timp ce alte trei au ramas in discutie.
 
Printre cele 17 propuneri acceptate este cea care vizeaza perioada de preaviz,care sa fie 20 de zile calendaristice pentru functiile de executie si 30 de zile pentru cele de conducere, precum si cea care se refera la perioada de stagiu pentru absolventi la angajare, a precizat Hossu. Guvernul propusese, in proiectul de modificare a Codului Muncii, 20 si, respectiv, 45 de zile pentru preaviz.
 
Una dintre cele trei propuneri ramase in discutie se refera la contractele pe perioada determinata, partenerii sociali propunand ca acestea sa fie "de regula" de doi ani si, in cazuri exceptionale, sa poata fi extinse si la trei ani, dar doar cu acordul scris al angajatului.
 
O alta propunere se refera la perioada de proba, sindicatele propunand ca aceasta nu depaseasca 90 de zile, fie ca este vorba de functie de executie sau de conducere, si sa fie reglementata prin Contractul colectiv de munca. A treia propunere ramasa in discutie se refera la modul de aplicare a Contractelor colective de munca, a mai spus liderul "Cartel Alfa".
 
El a precizat ca sunt unele propuneri pe care premierul nu vrea sa le accepte, dar acestea nu au mai fost exemplificate in intalnirea de joi, urmand sa fie anuntate ulterior.
 
Hossu a mai spus ca in zilele urmatoare va avea loc o noua runda de discutii la Guvern cu sindicatele si patronatele, dupa care vor avea loc intalniri cu partidele politice, apoi din nou cu partenerii sociali.
 
Liderul "Cartel Alfa" a precizat ca premierul vrea sa introduca proiectul de modificare a Codului Muncii in Parlament, pe circuitul normal, nu prin asumarea raspunderii.
 
Sindicatele au prezentat premierului si un raport privind flexibilizarea companiilor din statele membre UE, din care rezulta ca Romania se afla la mijlocul clasamentului, spunand ca in acest context nu inteleg urgenta in modificarea Codului muncii.
 
La intalnire au participat ministrul Muncii, Ioan Botis, secretarul de stat din minister Valentin Mocanu, reprezentantii CNS "Cartel Alfa", BNS, CNSLR Fratia, CSDR, CNS Meridian, COMPIROM, CoNPR, PNR, UGIR, UGIR-1903, CNPRM, CNIPMMR, UNPR, ARACO, Patronatul Roman, CPISC, CONCORDIA, UNPCR, ACPR, ACUE.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul munciisindicatepatronate

Data aparitiei: 28 Ianuarie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

17 propuneri de modificare a Codului Muncii au fost acceptate de Guvern Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Spor de fidelitate. Conditii de acordareIntrebare: Se poate acorda sporul de fidelitate in cadru firmei trimestrial daca nu se transmite in Revisal?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Remuneratia minima pentru zilieri aprilie 2024. Mod calcul durata prestare activitateIntrebare: O SRL lucreaza cu zilieri pe caen 5610. Care este remuneratia minima pt zilieri in anul 2024? Cele 90 de zile in care o persoana poate lucra la o firma este pe an calendaristic, adica la 01.01.2024 se ia de la zero evidenta, sau trebuie tinut cont si de lunile anterioare din anul precedent?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]