Normele metodologice de avizare si autorizare privind securitatea la incendiu si protectia civila

normeprotectie civilaincendiu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 36 din data de 14 ianuarie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 3/2010 pentru aprobarea Normelor metodologice de avizare si autorizare privind securitatea la incendiu si protectia civila.

Actul normativ aproba Normele metodologice de avizare si autorizare privind securitatea la incendiu si protectia civila, abrogand, totodata, de la data intrarii in vigoare Ordinul viceprim-ministrului, ministrul administratiei si internelor, nr. 80/2009 avand acelasi obiect.

 

Normele fac referire la doua categorii de documente:

 

- avizele de securitate la incendiu, avizele de protectie civila;

- autorizatiile de securitate la incendiu, autorizatiile de protectie civila.

 

Avizele de securitate la incendiu sunt actele emise, in baza legii, de catre inspectoratele judetene si al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, dupa verificarea de conformitate cu prevederile reglementarilor tehnice in vigoare a masurilor de aparare impotriva incendiilor, adoptate in documentatiile tehnice ale lucrarilor de constructii, pentru indeplinirea cerintei esentiale – securitate la incendiu – a constructiilor, instalatiilor si a altor amenajari. 

Avizele de securitate la incendiu se emit in urmatoarele situatii:

- cand sunt solicitate prin certificatele de urbanism in vederea emiterii autorizatiilor de construire, pentru categoriile de constructii si amenajari aprobate, potrivit legii, prin hotarare a Guvernului;

- pentru lucrarile de schimbare a destinatiei si/sau de modernizare la constructii si amenajari existente, care nu necesita autorizatii de construire, atunci cand, in urma executarii lucrarilor, constructiile si amenajarile respective se incadreaza in categoriile aprobate, potrivit legii, prin hotarare a Guvernului prevazuta la lit. a), pentru care este necesara avizarea privind securitatea la incendiu;

- pentru amplasarea constructiilor in interiorul parcelelor si asigurarea posibilitatilor de acces la drumurile publice, in conformitate cu prevederile Regulamentului general si ale regulamentelor locale de urbanism, in cazurile in care nu se asigura indeplinirea cerintelor prevazute de reglementarile specifice.


Avizele de protectie civila sunt actele emise, in baza legii, de catre inspectorate, dupa verificarea de conformitate cu prevederile reglementarilor tehnice in vigoare a masurilor adoptate in documentatiile tehnice ale lucrarilor de constructii pentru realizarea adaposturilor de protectie civila sau punctelor de comanda.


Avizele de protectie civila se emit cand sunt solicitate prin certificatele de urbanism in vederea emiterii autorizatiilor de construire, pentru categoriile de constructii aprobate, potrivit legii, prin hotarare a Guvernului.


Autorizatiile de securitate la incendiu sunt actele administrative emise, in baza legii, de catre inspectorate, prin care se certifica, in urma verificarilor in teren si a documentelor privind realizarea masurilor de aparare impotriva incendiilor, indeplinirea cerintei esentiale “securitate la incendiu” la constructii, instalatii si alte amenajari.


Autorizatiile de protectie civila sunt actele emise, in baza legii, de catre inspectorate, prin care se certifica, in urma verificarii documentelor si in teren, realizarea adaposturilor de protectie civila sau punctelor de comanda, conform reglementarilor specifice.

Avizele si autorizatiile de securitate la incendiu si de protectie civila se solicita in scris de catre persoanele fizice sau juridice direct inspectoratelor in a caror zona de competenta urmeaza sa fie realizate ori sunt amplasate constructiile sau amenajarile respective.

Actul normativ cuprinde dispozitii amanuntite referitoare la documentatiile necesare pentru emiterea avizelor si autorizatiilor mentionate anterior.

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
normeprotectie civilaincendiu

Data aparitiei: 18 Ianuarie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Normele metodologice de avizare si autorizare privind securitatea la incendiu si protectia civila Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]