Guvernul anunta ca va scadea CAS-ul

contributii asigurari socialeCAS
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Primul-ministru Emil Boc le-a promis reprezentantilor patronatelor ca Executivul va studia posibilitatea reducerii contributiilor la asigurarile sociale incepand cu a doua jumatate a anului 2011, in functie de nivelul incasarilor la stat, a declarat presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci, dupa o runda de discutii la Palatul Victoria.

Coraci si-a exprimat speranta ca nivelul contributiilor la asigurarile sociale sa scada cu doua puncte procentuale, dupa ce acestea au fost majorate in urma cu doi ani tot cu doua puncte procentuale.

"Am obtinut promisiunea ca in partea a doua a anului - si ca efect al cresterii, speram noi, a incasarilor pentru contributiilor de asigurari sociale datorita noului Contract Colectiv la Nivel National - Guvernul sa studieze posibilitatea reducerii CAS pe forta de munca, care este unul dintre cele mai mari din Europa. (...) Depinde de incasarile la contributiile de asigurari sociale (...). Am marit salariul, daca in loc de 900.000 de oameni cu salariul minim 600 de lei, vor fi 900.000 de oameni cu salariul minim 700 de lei, deja vor fi mai multi bani la CAS, chiar daca vor mai continua putin concedierile", a spus Coraci.

El si-a exprimat speranta ca evolutiile economice ale Romaniei vor permite scaderea contributiilor sociale.

"La ce ne putem astepta? Macar la ce am pierdut acum doi ani, macar doua procente in anul urmator. Asta e ce speram noi, eu stiu daca bugetul va permite? Credem ca va permite, daca intr-adevar Inspectia Muncii isi va face datoria, daca toate contractele de munca vor respecta Contractul la Nivel National si contractele de ramura, atunci in mod cert acea cifra din buget cu incasari de CAS cu 5% mai mari decat anul trecut se va realiza, chiar in conditiile unor noi disponibilizari", a subliniat liderul patronal.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), Dan Matei Agathon, a invocat necesitatea unei scaderi cu 4,6% a fiscalitatii muncii.

"Vrem ca de anul viitor sa declansam un alt front privind diminuarea cheltuielilor, pentru ca Romania este, din pacate, pe un loc fruntas in UE cu privire la costul muncii, cu privire la modul in care este fiscalizata. I-am solicitat premierului o intalnire separata cu masuri vizand reducerea fiscalitatii muncii si cresterea numarului locurilor de munca, pentru ca altfel suntem intr-o situatie inacceptabila. Noi am initiat de acum doua luni un set de propuneri vizand scaderea de la 44,6% la 40%, ca prima etapa, a fiscalitatii. Este posibil sa se intample anul viitor, daca vom avea cresterea economica mult asteptata", a afirmat Agathon, dupa intrevederea cu premierul Emil Boc.

De asemenea, premierul Boc i-ar fi informat pe patroni ca a discutat deja cu oficialii Fondului Monetar International posibilitatea ca viitoarea scrisoare de intentie privind acordul cu FMI sa prevada scaderea contributiilor sociale.

"Premierul a spus, in mod informal, deocamdata, ca si in discutiile cu FMI (...) s-a discutat deja cu Fondul - scaderea fiscalitatii fortei de munca in Romania", a sustinut liderul UGIR 1903.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contributii asigurari socialeCAS

Data aparitiei: 22 Decembrie 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Guvernul anunta ca va scadea CAS-ul Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]