Uniunea Europeana transforma somerii in lucratori in turism

fonduri europeneangajatisomeri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata serviciilor hoteliere din Transilvania de Nord sufera de un paradox. Desi este criza economica, hotelierii au dificultati in gasirea personalului calificat. Si asta pentru ca exista mai multi jucatori de pe piata hotelurilor care au intrat in ultimul timp sau se pregatesc sa intre pe piata regiunii. Este vorba de branduri precum Grand Hotel, de cinci stele, ori Akantus, de patru stele, ambele in Cluj-Napoca, dar si de pensiuni de familie, amenajate cu ajutorul fondurilor europene. "Mana de lucru exista, dar nu intotdeauna are calificarea necesara ceruta de angajatori", spune directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca din Cluj, Daniel Don. Pentru a rezolva aceasta problema, Asociatia One Profi si Asociatia Patronilor si Meseriasilor din Cluj au realizat un proiect prin care vor pregati 180 de persoane in acest domeniu.

Doua milioane de lei de la Uniunea Europeana

Reprezentanta Asociatiei One Profi, Andreea Gocan, spune ca "am identificat nevoia pe aceasta piata, apoi am scris proiectul, adica invers fata de cum fac alti solicitanti". Proiectul presupune pregatirea a 40 de persone in meseria de bucatar. 20 dintre ele sunt persoane angajate, iar 20 sunt someri de lunga durata. Alte 40 de persoane vor fi pregatite in meseria de ospatar. 20 dintre acestea sunt persoane aflate in cautarea unui loc de munca, iar alte 20 sunt someri tineri. Un al treilea lor de 40 de persoane, femei, vor fi pregatite pentru meseria de camerista. Este vorba de 20 de someri obisinuiti si de 20 de somere de peste 45 de ani. Cel de-al patrulea grup de 40 de persoane vor fi pregatite pentru meseria de receptioner, iar 20 dintre ele sunt persoane aflate in cautarea unui loc de munca, plus alte 20 de persoane sunt someri de lunga durata. Vor mai fi alte 20 de persoane vor fi instruite pentru a deveni administrator de pensiune.

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fonduri europeneangajatisomeri

Data aparitiei: 16 Decembrie 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Uniunea Europeana transforma somerii in lucratori in turism Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]