Atentie: o noua lege PSI publicata in Monitorul Oficial

PSIOrdin 262; aparare impotriva incendiilordispozitii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 831 din data de 13 decembrie 2010 a fost publicat Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 262/2010 privind aprobarea Dispozitiilor generale de aparare impotriva incendiilor la spatii si constructii pentru birouri.

Ordinul aproba Dispozitiile generale de aparare impotriva incendiilor la spatii si constructii pentru birouri, care vor intra in vigoare in termen de 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, dispozitiile generale de aparare impotriva incendiilor la spatii si constructii pentru birouri au ca scop prevenirea si reducerea riscurilor de producere a incendiilor, asigurarea conditiilor pentru limitarea propagarii si dezvoltarii acestora prin masuri tehnice si organizatorice, protectia utilizatorilor, a fortelor care actioneaza la interventie, a bunurilor si a mediului impotriva efectelor incendiilor.

Dispozitiile generale se aplica tuturor spatiilor si constructiilor pentru birouri de pe teritoriul Romaniei, indiferent de forma de proprietate, pe intreaga perioada de exploatare.

Prin spatii si constructii pentru birouri se intelege orice cladire destinata activitatilor de birou, inclusiv spatiile de depozitare si administrative aferente acestora.

Spatiile si constructiile pentru birouri sunt clasificate, din punct de vedere constructiv, in:
- constructii independente pentru birouri;
- spatii pentru birouri inglobate in alte constructii.

Dispozitiile generale de aparare impotriva incendiilor la spatii si constructii pentru birouri cuprind reglementari detaliate cu privire la:
- organizarea si desfasurarea activitatii de aparare impotriva incendiilor;


- reguli generale de aparare impotriva incendiilor;
- reguli specifice pentru: spatiile de depozitare, spatiile tehnice aferente constructiei, spatiile destinate prepararii hranei si servirii mesei, salile de conferinte/sedinte sau similare, parcaje subterane, spatii de garare si parcari pentru autoturisme, arhive, biblioteci si fisiere, sali aglomerate sau cu aglomerari de persoane, cladiri inalte si foarte inalte pentru birouri;
- prevederi generale privind evacuarea in caz de incendii;
- planificarea si executarea exercitiilor de alarmare/evacuare in caz de incendiu;
- echiparea si dotarea cu mijloace de protectie impotriva incendiilor.

Ordinul MAI nr. 262/2010 privind aprobarea Dispozitiilor generale de aparare impotriva incendiilor la spatii si constructii pentru birouri

In conformitate cu prevederile art. 17 alin. (2) din Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, cu modificarile ulterioare, ale art. 3 alin. (1) si (2) si
art. 11 lit. c) din Regulamentul de organizare si functionare al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.490/2004, cu modificarile ulterioare, precum si cu prevederile Hotararii Guvernului nr. 1.016/2004 privind masurile pentru organizarea si realizarea schimbului de informatii in domeniul standardelor si reglementarilor tehnice, precum si al regulilor referitoare la serviciile societatii informationale intre Romania si statele membre ale Uniunii Europene, precum si Comisia Europeana, cu modificarile ulterioare,

in temeiul prevederilor art. 7 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Administratiei si Internelor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 15/2008, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul administratiei si internelor emite urmatorul ordin:

Art. 1. — Se aproba Dispozitiile generale de aparare impotriva incendiilor la spatii si constructii pentru birouri, prevazute in anexa care face parte integranta din
prezentul ordin.

Art. 2. — Prezentul ordin intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Prezentul ordin a fost adoptat conform procedurii de notificare prevazute de Directiva 98/34/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 22 iunie 1998 de
stabilire a unei proceduri pentru furnizarea de informatii in domeniul standardelor si reglementarilor tehnice, publicata in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene
(JOCE) nr. L 204 din 21 iulie 1998, cu modificarile ulterioare.

Ministrul administratiei si internelor,
Constantin-Traian Igas
Bucuresti, 2 decembrie 2010.

Nr. 262.

ANEXA - D I S P O Z I T I I G E N E R A L E de aparare impotriva incendiilor la spatii si constructii pentru birouri

CAPITOLUL I Scopul si domeniul de aplicare

Art. 1. — (1) Dispozitiile generale de aparare impotriva incendiilor la spatii si constructii pentru birouri, denumite in continuare dispozitii generale, au ca scop prevenirea si reducerea riscurilor de producere a incendiilor, asigurarea conditiilor pentru limitarea propagarii si dezvoltarii acestora prin masuri tehnice si organizatorice, protectia utilizatorilor, a fortelor care actioneaza la interventie, a bunurilor si a mediului impotriva efectelor incendiilor.

(2) Dispozitiile generale se aplica tuturor spatiilor si constructiilor pentru birouri de pe teritoriul Romaniei, indiferent de forma de proprietate, pe intreaga perioada de exploatare.

(3) Prin perioada de exploatare se intelege si perioada in care activitatea normala este intrerupta, cum ar fi noaptea, zilele nelucratoare, zilele de sarbatori legale sau altele asemenea.

Art. 2. — (1) Prin spatii si constructii pentru birouri se intelege orice cladire destinata activitatilor de birou, inclusiv spatiile de depozitare si administrative aferente acestora.

(2) Spatiile si constructiile pentru birouri care fac obiectul prezentelor dispozitii generale se clasifica, din punct de vedere constructiv, in:

a) constructii independente pentru birouri;
b) spatii pentru birouri inglobate in alte constructii.

(3) Constructiile pentru birouri se clasifica, dupa regimul de inaltime, in cladiri normale/obisnuite, cladiri inalte si cladiri foarte inalte, in conformitate cu reglementarile tehnice specifice (...)

CLICK AICI PENTRU CONTINUTUL INTEGRAL AL DISPOZITIILOR GENERALE de aparare impotriva incendiilor la spatii si contructii pentru birouri

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
PSIOrdin 262; aparare impotriva incendiilordispozitii

Data aparitiei: 16 Decembrie 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Atentie: o noua lege PSI publicata in Monitorul Oficial Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]