7. Solutii practice pentru a va motiva angajatii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plan de actiune

1. Realizati concordanta angajat-post

        Unii angajati au un potential mai ridicat decat altii si prefera sa nu fie controlati prea mult. Altii au nevoie de sprijin.
        Daca angajatul potrivit este pe postul potrivit, el va fi motivat sa-si indeplineasca sarcinile incredintate. Pentru aceasta:

• Formulati descrieri detaliate ale posturilor. Un angajat care stie ce trebuie sa faca este mai motivat in munca.
• Facilitati promovarea angajatilor performanti ai organizatiei.

2. Recunoasteti reusitele in munca

       Acordati atentie eforturilor angajatilor pentru indeplinirea obiectivelor organizatiei.
       Din moment ce recunoasterea succeselor este un instrument motivator puternic, multe firme au dezvoltat programe speciale pentru aprecierea realizarilor individuale.

De exemplu: vechimea in munca poate fi recunoscuta prin diverse cadouri, bonusuri, premii, ceremonii sau banchete de sfarsit de an in onoarea “veteranilor” organizatiei. Sau, in alte situatii, ati putea organiza un concurs pentru numirea “performerului” lunii etc.

        Utilizati potentialul de motivare al promovarilor. Pentru aceasta stabiliti criterii corecte de promovare, oferiti angajatilor perspective de promovare realiste (nu le faceti promisiuni care sa hraneasca false sperante de promovare), introduceti un sistem eficace de evaluare a performantelor, formulati impreuna cu angajatii planuri de dezvoltare a carierei lor.

3. Oferiti programe de instruire

         Instruiti-i pe angajati astfel incat acestia sa aiba satisfactia reusitei in munca si sa se poata dezvolta profesional. Nu considerati programele de instruire ca un cost suplimentar, ci ca un potential beneficiu al organizatiei.

4. Oferiti personalului din subordine responsabilitati sporite si interesante

        Incurajati delegarea unor activitati complexe, si nu doar a unor sarcini de rutina. Oferiti angajatilor sansa participarii la intalniri de afaceri cu clientii, la sedinte in organizatie etc.

5. Platiti salarii corespunzatoare

        Asigurati-va ca acestea sunt percepute ca fiind corespunzatoare si de catre angajati.
        Angajatii sunt motivati atunci cand perceptia lor este ca sunt recompensati adecvat. Ei compara ceea ce primesc de la organizatie cu ceea ce cred ca ofera. 
         In mod similar, compara situatia lor cu a colegilor de munca (cat lucreaza si cum sunt rasplatiti). 
         Din aceste comparatii, angajatii isi formeaza o imagine despre echitatea sistemului de recompensare al organizatiei.

6. Nu recompensati performantele slabe

7. Incercati sa va cunoasteti mai bine angajatii

     Dezvoltarea unei atitudini empatice fata de fiecare dintre angajati presupune sa cunoasteti ce preocupari au, sa ii ascultati cu atentie, sa analizati limbajul lor non-verbal, sa aveti pregatite sfaturi utile pentru ei si sa fiti capabil sa dezvoltati relatii apropiate de munca. Numai astfel veti afla ce anume si cand ii motiveaza.

      Nu va amestecati in viata personala a angajatilor dvs., dar asigurati-va ca ace stia sunt ajutati atunci cand au nevoie.

8. Dovediti flexibilitate in stabilirea politicilor firmei

       Nu ezitati sa modificati acele politici ale organizatiei care sunt sursa unor probleme.

9. Rezolvati conflictele inca din faza incipienta, pentru a nu se dezvolta in situatii demotivante

10.  Oferiti feedback pozitiv, spunandu-le angajatilor unde gresesc

11.  Faceti cunoscute recompensele pentru performante in munca

12.  Nu faceti promisiuni neintemeiate

13. Fiti un exemplu pentru angajati

      Daca aveti obiceiul sa fiti ultimul venit la birou ( si primul care pleaca), este foarte probabil ca angajatii dvs. sa incerce sa procedeze la fel.

14.  Proiectati un sistem flexibil de recompensare

       Odata ce este acordata o rasplata, ea i si pierde potentialul de motivare, pentru ca devine pentru angajat o rasplata fireasca, pe care o a steapta.
       Trebuie sa creati in permanenta diferite modalitati de a recompensa angajatii, care sa permita realizarea unei corelatii intre efortul depus si rasplata oferita.

15. Rasplatiti pe masura performantei

        Un sistem complicat al platilor de merit nu are mari sanse sa duca la cresterea efortului angajatilor, deoarece acestia nu pot distinge clar relatia munca mai multa -salarii mai mari, chiar daca au loc totusi cresteri salariale.

16. Oferiti posturi interesante

        Banii sunt, desigur, motivul pentru care cei mai multi dintre noi dorim si avem un loc de munca. Nu sunt insa in mod necesar si un stimulent de a munci mai mult si mai bine.
        Cand nivelul salarial atinge si depaseste o limita peste care securitatea financiara este satisfacuta, banii inceteaza sa mai fie factorul-cheie motivational, in conditiile in care sunt oferite alte tipuri de recompense.
         Dimpotriva, daca unica rasplata primita de angajati sunt banii (cand organizatia nu promoveaza sistematic performerii si nici nu se preocupa pentru a oferi angajatilor un climat adecvat de lucru sau o munca interesanta si variata), atunci angajatii vor dori salarii si mai mari, pentru a compensa lipsa celorlalte potentiale recompense.

17.  Adaptati beneficiile la fiecare angajat

         Acela si beneficiu nu motiveaza la fel doi angajati. Stabiliti mai multe variante de beneficii, din care angajatii sa isi poata alege ceea ce doresc.

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii

Data aparitiei: 18 Septembrie 2005
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

7. Solutii practice pentru a va motiva angajatii Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]