Cheltuielile angajatorilor, in 2018. Cat costa intretinerea unui angajat, lunar

costul fortei de muncacele mai mari salarii romaniadiferente salariale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De multe ori, salariatii uita ca si angajatorii trebuie sa suporte numeroase cheltuieli atunci cand vine vorba de personal, iar in 2017, un angajator trebuia sa plateasca lunar in jur de 4.008 lei, in medie, per salariat.

Conform datelor transmise de Institutul National de Statistica (INS), in 2016, angajatorii cheltuiau in medie 3.493 lei/luna/salariat, asa ca aceste costuri au crescut substantial, in ultimii 2 ani.

In 2017 existau aproximativ 4,94 milioane de romani care munceau, in crestere cu peste 186.000 comparativ cu anul precedent, observa Hotnews.


In ce domenii s-au platit cele mai mari salarii nete in 2017


Cele mai mari venituri salariale nete s-au realizat in informatii si comunicatii (dublu fata de medie),banci si asigurari (+84,3%), administratie publica (+64,3%), industria extractiva (+56,8%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+47,0%), activitati profesionale, stiintifice si tehnice (+33,9%), sanatate si asistenta sociala (+14,3%), respectiv in invatamant (+2,1%).

La polul opus, salariile aflate la cea mai mare distanta sub media pe economie au fost in: hoteluri si restaurante (-39,1%), alte activitati de servicii (-33,5%), constructii (-27,5%), agricultura, silvicultura si pescuit (-20,5%), activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (-20,1%), tranzactii imobiliare (-17,2%), distributia apei, salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (-15,9%).


Barbatii castiga mai bine decat femeile

In continuare barbatii castiga mai bine decat femeile in aproape toate domeniile studiate, iar cele mai mari diferente se regasesc in: banci si asigurari (40,5%), industria prelucratoare (21,5%), alte activitati de servicii (20,9%), informatii si comunicatii (18,7%) si comert (18,4%).

Cele mai scazute castiguri salariale s-au inregistrat in judetele Harghita (1796 lei, cu 23,2% mai putin decat media pe economie), Vrancea (1800 lei, cu 23,0% mai putin decat media pe economie), respectiv Bistrita-Nasaud (1815 lei, cu 22,4% mai putin decat media pe economie). La polul opus s-a situat castigul salarial mediu lunar net realizat in Municipiul Bucuresti (3272 lei), cu 39,9% peste media pe economie.

Cele mai mari cresteri ale numarului de salariati au fost in regiunile: Centru (+24,1 mii persoane), Nord-Vest (+23,3 mii persoane) si Bucuresti-Ilfov (+21,8 mii persoane). In regiunea Bucuresti-Ilfov se concentreaza aproape 22% din salariatii din economie, mai informeaza INS.



Sursa: INS


NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
costul fortei de muncacele mai mari salarii romaniadiferente salariale

Data aparitiei: 05 Decembrie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cheltuielile angajatorilor, in 2018. Cat costa intretinerea unui angajat, lunar Nota: 4.06 din 5 - 8 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]