Eliminarea salariului minim pe economie din mediul privat? Ce a declarat ministrul muncii

eliminarea salariului minimsalariu minim mediul privatsalariu minim bugetari
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In urma cu cateva zile, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici a declarat in cadrul unei televiziuni, ca este de parere ca salariul minim ar trebui eliminat din mediul privat, in contextul in care angajatii din institutiile publice au un statut special, de care cei din mediul privat nu beneficiaza.


Ministrul muncii, Lia Olguta Vasilescu, nu a intarziat in a oferi o declaratie in acest sens, care critica spusele lui Teodorovici:

"Este exclus, exclus, exclus sa se elimine salariul minim pe economie. Nu exista in programul de guvernare. Noi avem un ritm de crestere anual care exista in programul de guvernare scris. Asa vom face, cum am aplicat pana acum, cel putin la Ministerul Muncii tot ceea ce scrie in programul de guvernare, asa se va intampla si de acum inainte. Domnul Teodorovici si-a exprimat o parere personala mai apropiata de mediul de afaceri. Pe noi ne intereseaza foarte mult salariatul si ce duce el acasa, pentru ca, daca lasam o nebuloasa totala, in care nu mai exista acest salariu minim, de altfel exista, cred, trei tari in Uniunea Europeana, care nu au salariu minim (...) Nu va fi adoptata. A fost o parere personala. El a spus cum ar vedea dumnealui, dar deocamdata dumnealui este ministru intr-un guvern ce are un program de guvernare aprobat de Parlamentul Romaniei. Dumnealui si-a exprimat o opinie personala. Toti putem sa avem pareri personale, dar ceea ce scrie in programul de guvernare se aplica", a declarat Olguta Vasilescu, conform Romania TV, citata de Agerpres.


Eugen Teodorovici, pentru DCNews, legat de salariile mai mari ale bugetarilor:

"Este o situatie neplacuta care trebuie inversata in ceea ce priveste salariile. Nu poti avea la stat salarii mai mari decat in sectorul privat. Statul oricum iti ofera un statut aparte, anumite facilitati, avantaje, o zona in care nu te evalueaza dupa cum te evalueaza un patron in sectorul privat. Sunt acele evaluari puerile. Dai acolo niste aprecieri pe care nu le poti cuantifica in mod foarte clar. Si toata lumea din administratie are foarte bine ca si calificativ adica suntem o administratie de supereroi", a explicat Eugen Teodorovici.

Se pare ca dezbaterile in acest sens vor continua, avand in vedere ca parerile sunt impartite, iar lipsa de unitate de pe scena politica nu face decat sa duca la dezechilibre pe piata muncii din Romania.




NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
eliminarea salariului minimsalariu minim mediul privatsalariu minim bugetari

Data aparitiei: 08 August 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Eliminarea salariului minim pe economie din mediul privat? Ce a declarat ministrul muncii Nota: 4.42 din 5 - 6 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]