Adoptarea OUG 79/2017 si inexistenta obligatiei angajatorului de a majora salariile de baza

trecere cas si cass angajatcontributie asiguratorie 2018oug 792017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca, trecerea contributiilor sociale din sarcina angajatorului in sarcina salariatului a avut un impact important asupra veniturilor tuturor salariatilor.

Ca o compensare a acestei diminuari, salariul minim a fost majorat la 1.900 lei, iar salariile in sectorul bugetar au fost majorate cu 25%. Dar pentru angajatii din sectorul privat, care au un salariu mai mare decat cel minim, nu exista obligatia majorarii salariale, angajatorii actionand de la caz la caz. Iata cateva informatii / resurse / probleme care sunt tratate pe larg in Consilierul Codul muncii >>>


De asemenea, prin trecerea contributiilor la angajator, contributia pentru somaj a disparut. Bugetul asigurarilor de somaj este creat, partial, din contributia asiguratorie pentru munca, de 2,25%, platita de angajator. Ca urmare, s-a modificat Legea somajului. Intre altele, vor fi asigurati obligatoriu directorii si manageri ce desfasoara activitate pe baza de contract de mandat;


Dar ce se petrece cu OUG 97/2017?


Iata o speta intalnite pe PortalCodulMuncii.ro: "Firma la care lucrez se numara printre firmele care au trecut contributiile angajatorului la angajat prin acordarea de bonusuri, in urma negocierii. Motivul acordarii bonusului este acoperirea impactului cresterii contributiilor sociale, nu a recompensarii performantelor profesionale, pana la data adoptarii OUG 79/2017. Intrebarea mea este: Pana cand merg cu aceste bonusuri? Se mai intampla ceva cu aceasta OUG 79/2017, se mai adopta aceasta ordonanta?"


Raspunsul specialistilor:

Legea privind aprobarea OUG 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a fost aprobata de Senat iar acum se afla in dezbaterea comisiilor de la Camera Deputatilor.

OUG 79/2017 prevede transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat si reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, printre altele.

Puteti sa urmariti procesul legislativ al acestui act normativ AICI.


Este demn de mentionat ca intrarea in vigoare a Legii privind aprobarea OUG 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal NU inseamna ca angajatorul va avea obligatia sa majoreze salariul de baza si sa renunte la bonusuri.

Astfel, aprobarea prin lege a OUG 79/2017 nu va obliga angajatorii sa majoreze salariul de baza. Aceasta majorare se va realiza doar cu acordul angajatorului si al salariatului.


Sursa: PortalCodulMuncii

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
trecere cas si cass angajatcontributie asiguratorie 2018oug 792017

Data aparitiei: 13 Iulie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Adoptarea OUG 79/2017 si inexistenta obligatiei angajatorului de a majora salariile de baza Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]