Loc de munca desfiintat. Cum angajam pe altcineva pe acest post

angajareloc de munca desfiintat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Loc de munca desfiintat. Cum angajam pe altcineva pe acest post  

In urma cu 6 luni s-a desfiintat postul de secretara, iar persoana respectiva a fost trimisa in somaj. Acum se doreste angajarea unei alte persoane pe acelasi post. Ce putem face?  

Faptul ca dupa 6 luni se doreste angajarea unei alte persoane pe acelasi post, fara a face publica aceasta masura cu notificarea salariatilor este o greseala.  

Intrucat postul de secretara a fost desfiintat, angajarea unui persoane pentru ocuparea acestui post presupune reinfiintarea lui.   

In situatia in care in aceasta perioada se reiau activitatile a caror incetare a condus la concedieri colective, angajatorul are obligatia de a transmite salariatilor care au fost concediati o comunicare scrisa in acest sens si de a-i reangaja pe aceleasi locuri de munca pe care le-au ocupat anterior, fara examen sau concurs ori perioada de proba ( art. 72 alin.(2)). 

Ce trebuie sa facem?

Potrivit dispozitiilor art. 72 alin. (1) din Codul muncii, angajatorul care a dispus concedieri colective nu poate face noi incadrari pe locurile de munca  ale salariatilor concediati timp de 9 luni de la data concedierii acestora. Interdictia instituita vizeaza imposibilitatea angajatorului de a face noi incadrari pe locurile de munca ale salariatilor concediati.   

Pentru reangajare, salariatii au la dispozitie un termen de maximum 10 zile lucratoare de la data comunicarii angajatorului pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la locul de munca oferit art.(72 alin.(3)).  

Art. 82 alin. (1) din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 prevede ca unitatea care isi extinde sau isi reia activitatea intr-o perioada de 9 luni de la luarea masurilor de desfacere a contractului individual de munca pentru motivele ce nu tin de persoana salariatului are obligatia sa incunostinteze in scris despre aceasta organizatiile sindicale si sa faca publica masura. Salariatii notificati in acest sens au la dispozitie un termen de maximum 10 zile lucratoare de la data primirii comunicarii pentru a-si manifesta expres consimtamantul cu privire la locul de munca oferit. 

Dispozitiile Codului muncii, mai sus citate, vizeaza numai concedierile colective, in timp ce, cele ale contractului colectiv de munca unic la nivel national se refera la orice concediere pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, individuala sau colectiva.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajareloc de munca desfiintat

Data aparitiei: 20 Octombrie 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Loc de munca desfiintat. Cum angajam pe altcineva pe acest post Nota: 3 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]