Managementul DESEURILOR: noile norme vor permite cresterea semnificativa a ratei de reciclare

managementul deseurilor 2018norme gestionarea deseurilor 2018rata de reciclare deseuri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noile norme europene, agreate de statele membre europene vor contribui la prevenirea generarii de deseuri si, in cazul in care acest lucru nu este posibil, vor permite cresterea semnificativa a ratei de reciclare a celor municipale si de ambalaje.

Totodata, treptat, se va elimina depozitarea deseurilor si va fi promovata utilizarea de instrumente economice, cum ar fi schemele de raspundere extinsa a producatorilor.

Noile norme consolideaza, de asemenea, „ierarhia deseurilor”, cu alte cuvinte, statele membre sunt obligate sa ia masuri specifice pentru a privilegia mai degraba prevenirea, reutilizarea si reciclarea decat depozitarea si incinerarea, pentru a mentine intreaga UE pe calea catre o economie circulara.


Comisarul pentru mediu, afaceri maritime si pescuit, Karmenu Vella, a declarat: „Aprobarea finala de catre Consiliu a noilor norme UE in materie de deseuri marcheaza un moment important pentru economia circulara in Europa. Noile obiective de reciclare si de depozitare stabilesc o traiectorie credibila si ambitioasa pentru o mai buna gestionare a deseurilor in Europa. In prezent, principala noastra sarcina este de a ne asigura ca promisiunile avansate in cadrul acestui pachet de masuri privind deseurile se materializeaza. Comisia va face tot posibilul pentru ca noua legislatie sa produca rezultate tangibile.”


In Consilier Managementul Deseurilor gasiti informatii complete >>>


Normele recent adoptate reprezinta cea mai moderna legislatie in materie de deseuri la nivel mondial si au in vedere:
  •     obiective privind reciclarea deseurilor municipale (65% in 2035) si de ambalaje (70% in 2030);
  •     colectarea selectiva, pentru a spori calitatea materiilor prime secundare si utilizarea lor;
  •     eliminarea treptata a depozitarii deseurilor, prin reducerea la cel mult 10% din volumul total al deseurilor municipale generate a volumului celor depozitate, pana in 2035;
  •     stimulente, prin utilizarea intr-o mai mare masura a unor instrumente economice eficace si a altor masuri de sprijinire a ierarhiei deseurilor;
  •     prevenirea generarii deseurilor si introducerea de obiective importante pentru reducerea risipei de alimente in UE si limitarea deseurilor marine.


Noile norme vor intra in vigoare la 20 de zile de la data publicarii lor in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Ca parte a Planului de actiune privind economia circulara, Comisia Europeana a adoptat, la 2 decembrie 2015, un pachet de propuneri legislative privind deseurile.

"Consilier Managementul deseurilor" elimina complet riscul unor amenzi dure >>>



Sursa: europa.eu


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul deseurilor 2018norme gestionarea deseurilor 2018rata de reciclare deseuri

Data aparitiei: 24 Mai 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Managementul DESEURILOR: noile norme vor permite cresterea semnificativa a ratei de reciclare Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]