Un nou proiect legat de Pilonul II de pensii? Ce a declarat presedintele APAPR

pilonul II de pensiimodificare pilonul II de pensiitranfer pilonul IIcontributie pilonul 2 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ca ar exista planuri legate de Pilonul II de pensii s-a tot vehiculat, iar presedintele Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) a facut recent o declaratie de presa in acest sens.

Presedintele a mentionat ca nu a primit niciun document legat de vreun proiect care sa aiba la baza Pilonul II de pensii si nici nu stie de existenta unui dialog legat de acest subiect controversat in ultima vreme.

La Forumul International Asigurari - Reasigurari 2018 (FIAR), presedintele APAPR, Radu Craciun, a declarat, conform Agerpres:

"In ultima vreme am vazut aparand pe surse informatii vizavi de discutiile constante pe care le avem cu diversi oficiali vizavi de Pilonul II, de existenta unui document pe care il negociem si asa mai departe. Aici vreau ca lucrurile sa fie foarte clare: nu am vazut niciun document si nu exista un dialog sustinut in privinta unui document sau vreunui proiect legat de Pilonul II. Deci orice informatie ar aparea pe surse din acest punct de vedere sunt informatii false. O astfel de negociere nu exista si nici nu suntem la curent cu existenta unui document. (...) Celor care se gandesc ca nu am avea curaj simtindu-ne cumva amenintati de ASF vreau sa le amintesc faptul ca eu sunt de 10 ani in aceasta industrie, eu nu stiu ca cineva sa fi fost pedepsit de ASF pentru opinii personale si cu atat mai putin pentru opinii personale in favoarea sistemului."


APAPR nu doreste schimbarea Pilonului II de pensii


Contributia catre Pilonul II a scazut in cursul anului 2018, ajung la 3,75%, de la 5,1% in 2016 si 2017. Din aceasta cauza, romanii au sume cu aproape 15% mai mici in conturi, dupa 10 ani de Pilon II. Legea nu a fost respectata, contributia urma sa ajunga la 6%, conform Legii 411/2004, s-a aratat intr-un comunicat al asociatiei mai sus mentionate.

Valoarea contului mediu este de 5.999 lei, iar valoarea contului mediu "activ" (alimentat luna de luna) este de 11.475 lei. Aproximativ 1,2 milioane de romani au conturi individuale in valoare de peste 10.000 lei, a mai precizat Craciun.

Conform datelor colectate de APAPR, fondurile de pensii sunt principalul investitor institutional din Romania, avand in vedere ca in jur de 92% din activele de 9 miliarde de euro ale Pilonului II se investesc in economia Romaniei.


Aceste discutii au survenit ca urmare a declaratiei ministrului Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, care a precizat ca se are in vedere transferul pensiei de la Pilonul II la Pilonul I:

"Se discuta, sper ca in primul semestru sa aveam pe masa Guvernului o propunere de mecanism, un nou principiu, o alta abordare. (...) Se creeaza un mecanism transparent, optional, pentru ca aceia care doresc sa mearga din Pilonul II catre Pilonul I sa poata sa o faca avand toate elementele financiare transparent prezentate, cum se face in zona privata. Fiecare sa stie pe ce sa se poata baza, sa poata fi sigur ca un randament mai bun il poate gasi in aceasta zona a Pilonului II si nu in alte zone", a declarat Teodorovici.


Contributia la Pilonul II de pensii a scazut! Care sunt consecintele


Ca acea contributie catre Pilonul II de pensii s-a diminuat de la 5% la 3,75% in 2018 nu mai este un secret pentru nimeni, asa ca romanii vor beneficia de mai putini bani in contul personal.

Conform Asociatiei care reprezinta administratorii fondurilor de pensii private (APAPR), ceea ce se petrece in Romania este foarte grav, in contextul in care angajatii risca sa aiba sume cu 12,9% mai mici in contul personal, dupa 10 de ani de Pilon II de pensii >>>


Sursa: Agerpres


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pilonul II de pensiimodificare pilonul II de pensiitranfer pilonul IIcontributie pilonul 2 2018

Data aparitiei: 17 Mai 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Un nou proiect legat de Pilonul II de pensii? Ce a declarat presedintele APAPR Nota: 3.17 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]