Norme SSM: instruirea lucratorilor care desfasoara activitati pe baza unui contract de prestari servicii

contractul de prestari serviciinorme ssm 2018ssm contract prestari servicii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Potrivit Codului Fiscal, un contract de prestari servicii trebuie sa fie incheiat pentru activitati ocazionale si sa nu cuprinda clauze specifice raporturilor de munca, din punct de vedere juridic.

ATENTIE!

Este demn de mentionat inca de la inceput ca legislatia in vigoare prevede ca o persoana fizica nu ar putea presta servicii pentru o perioada mai mare de cateva luni fara ca mai intai sa se inregistreze ca PFA (persoana fizica autorizata).


Este important de retinut ca persoanele fizice autorizate pot fi:

- persoane fizice autorizate si inregistrate la Registrul Comertului
- persoane fizice autorizate de corpul profesional din care fac parte ( avocati, medici, experti contabili)...citeste mai multe despre contractul de prestari servicii aici >>>



"Ce cuprinde instruirea unor lucratori din exterior care desfasoara in unitate activitati pe baza unui contract de prestari servicii? Prestatia: igienizarea aparatelor de aer conditionat. Va rog sa trimiteti si un tip de formular in acest sens.", se intreba cineva pe PortalSSM.ro.


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:



Atunci cand in acelasi loc de munca isi desfasoara activitatea lucratori din mai multe societati, angajatorii acestora au ca si obligatii sa isi coordoneze actiunile in vederea protectiei lucratorilor si prevenirii riscurilor profesionale, luand in considerare natura activitatilor si sa se informeze reciproc despre riscurile profesionale.

In acest sens, prin contractele de prestari servicii angajatorii respectivi trebuie sa includa clauze privind securitatea si sanatatea in munca.

De asemenea, vor fi prevazute si clauze privind raspunderile referitoare la comunicarea, cercetarea si inregistrarea unor eventuale accidente de munca.

Pentru lucratorii unor angajatori din exterior care desfasoara activitati pe baza de contract de prestari de servicii, angajatorul beneficiar al serviciilor va asigura instruirea lucratorilor respectivi privind activitatile specifice intreprinderii si/sau unitatii respective, riscurile pentru securitatea si sanatatea lor, precum si masurile si activitatile de prevenire si protectie la nivelul intreprinderii si/sau unitatii, in general.

De regula, se prezinta aceleasi materiale in baza carora sunt instruiti lucratorii nou angajati, delegati sau detasati in intreprindere cu ocazia instructajului introductiv-general.

Instruirea colectiva se va realiza de catre persoanele cu atributii in domeniul securitatii si sanatatii in munca (lucratorul desemnat, reprezentant al serviciului intern sau extern de prevenire si protectie).
Acest tip de instruire se consemneaza in fisa de instruire colectiva (Anexa nr. 12 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca).

Fisa de instruire colectiva se intocmeste in doua exemplare, din care un exemplar se va pastra de catre angajator beneficiar care a efectuat instruirea si un exemplar se pastreaza de catre angajatorul lucratorilor instruiti.

Responsabilitatea angajatorului acestor lucratori care desfasoara activitati pe teritoriul altor societati este de a efectua instruirea periodica pe baza instructiunilor proprii referitoare la mentenanta si igienizarea aparatelor de climatizare...vezi continuarea pe PortalSSM >>>



NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contractul de prestari serviciinorme ssm 2018ssm contract prestari servicii

Data aparitiei: 10 Septembrie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Norme SSM: instruirea lucratorilor care desfasoara activitati pe baza unui contract de prestari servicii Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]