Deducerea personala pentru copiii care provin din casatorii anterioare

deducere personala copiideducere personala 2018art 77 Codul Fiscal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va readucem aminte ca, potrivit art. 77 alin. (3) din Codul fiscal, persoana in intretinere poate fi sotia/sotul, copiii sau alti membri de familie, rudele contribuabilului sau ale sotului/sotiei acestuia pana la gradul al doilea inclusiv, ale carei venituri, impozabile si neimpozabile, nu depasesc 510 lei lunar.

Fac exceptie veniturile prevazute la art. 62 lit. o), w) si x) si/sau a pensiilor de urmas cuvenite conform legii, precum si a prestatiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Ce se intampla in cazul copiiilor ai caror parinti sunt divortati?


"Va rugam sa ne spuneti daca, in cazul in care sotii sunt divortati, pentru copiii sub 18 ani, ambii beneficiaza de deducerea personala", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro.


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:


In cazul in care o persoana este intretinuta de mai multi contribuabili, suma reprezentand deducerea personala se atribuie unui singur contribuabil, conform intelegerii intre parti.

Pentru copiii minori ai contribuabililor, suma reprezentand deducerea personala se atribuie fiecarui contribuabil in intretinerea caruia/carora se afla acestia.

IMPORTANT!

Copiii minori, in varsta de pana la 18 ani impliniti, ai contribuabilului, sunt considerati intretinuti.

Suma reprezentand deducerea personala se acorda pentru persoanele aflate in intretinerea contribuabilului, pentru acea perioada impozabila din anul fiscal in care acestea au fost intretinute. Perioada se rotunjeste la luni intregi in favoarea contribuabilului.

In acest context, copiii minori sunt considerati intotdeauna intretinuti iar suma reprezentand deducerea personala se atribuie fiecarui contribuabil in intretinerea caruia/carora se afla acestia.

Beneficiaza de deducerea personala, pentru copii minori, ambii parinti ai copilului, chiar divortati fiind, daca copilul/copii se afla in intretinerea ambilor parinti.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2016, fiecare contribuabil care are in intretinerea sa un copil minor beneficiaza de deducerea personala pentru acesta.

Daca parintii locuiesc impreuna cu copilul, ambii parinti vor putea beneficia de deducerea personala pentru acelasi copil chiar si in situatia in care copii provin din casatorii anterioare.


In teza a doua a art. 77 alin. (4) este specificat ca pentru copiii minori ai contribuabililor, suma reprezentand deducerea personala se atribuie fiecarui contribuabil in intretinerea caruia/carora se afla acestia.


De la 1 ianuarie 2018 beneficiaza de deduceri personale si cei care au venituri de pana in 3.600 de lei, iar aceste modificari au venit si ca urmare a trecerii contributiilor sociale in seama salariatilor, pentru ca veniturile nete ale acestora sa nu sufere modificari.

 
Venit brut lunar din salarii (VBL) Pana la 1.950 lei:
  • Fara persoane in intretinere 510 lei
  • Cu o persoana in intretinere 670 lei
  • Cu 2 persoane in intretinere 830 lei
  • Cu 3 persoane in intretinere 990 lei
  • Cu 4 sau mai multe persoane in intretinere 1.310 lei

...citeste despre deducerile personale in 2018 >>>


Sursa: PortalCodulMuncii



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
deducere personala copiideducere personala 2018art 77 Codul Fiscal

Data aparitiei: 09 Martie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Deducerea personala pentru copiii care provin din casatorii anterioare Nota: 5 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]