Norme SSM: Instalatii de protectie impotriva incendiilor

instalatii de protectie impotriva incendiilorprevenire incendii la locul de muncafumatul la locul de muncafumat pasiv la locul de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Proiectantii pot folosi mai multe tipuri de instalatii de protectie impotriva incendiilor pentru a respecta cerinta esentiala „securitatea la incendiu” a constructiilor, instalatiilor tehnologice si a amenajarilor si, implicit, pentru a asigura securitatea viitorilor utilizatori.

Dupa cum probabil stii deja, este vorba despre urmatoarele tipuri de instalatii de protectie impotriva incendiilor:
  •     instalatii de detectare a gazelor inflamabile;
  •     instalatii de inhibare a exploziei;
  •     instalatii de detectare, semnalizare si alarmare la incendiu;
  •     instalatii de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti;
  •     instalatii de hidranti interiori, coloane uscate, hidranti exteriori;
  •     instalatii speciale de stingere cu apa;

...pentru mai multe tipuri de instalatii de protectie impotriva incendiilor vezi PortalSSM >>>


Desigur, cel mai important lucru ar fi prevenirea incendiilor, asa ca angajatii trebuie sa fie constienti de factori cauzatori ai incendiilor.

De ce este fumatul factor de risc de incendiu?
 
Incendiile produse de fumat se datoreaza atat flacarii (chibrit, bricheta) utilizate pentru aprinderea tigarii, pipei sau trabucului, cat si restului ce ramane la terminarea procesului de fumat.
 
Reglementarea fumatului – obligatie legala!
 
Reglementarea fumatului din punctul de vedere al prevenirii incendiilor este obligatorie in cadrul fiecarui operator economic sau al fiecarei institutii publice si se face prin dispozitie scrisa, data de persoana cu atributii de conducere.

In situatia in care o constructie sau o amenajare este folosita de mai multi utilizatori, reglementarea fumatului se face prin dispozitie emisa de proprietarul constructiei sau al amenajarii respective, insusita de utilizatorii in cauza.
 
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.501 lei la 5.000 de lei necunoasterea si nerespectarea de catre utilizator a masurilor de aparare impotriva incendiilor, stabilite de administrator, proprietar, producator sau importator, dupa caz, potrivit art. 44 alin. III lit. f) din Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor.


Se pare ca la nivel de Uniune Europeana (UE) nu se respecta normele si prevederile legislatiei in ceea ce priveste fumatul la locul de munca si in spatiile inchise. Asadar, doar cateva tari respecta cu strictete aceste norme. Este vorba despre Suedia, Anglia si Irlanda, se arata intr-un studiu recent al cercetatorilor londonezi, de la

Imperial College...despre fumatul la locul de munca poti citi aici >>>

Asadar, chiar daca cladirile trebuie sa fie dotate cu acele instalatii de protectie impotriva incendiilor, cel mai important ar fi ca prevenirea acestora sa fie o prioritate.


Sursa: PortalSSM





NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
instalatii de protectie impotriva incendiilorprevenire incendii la locul de muncafumatul la locul de muncafumat pasiv la locul de munca

Data aparitiei: 06 Martie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Norme SSM: Instalatii de protectie impotriva incendiilor Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]