Angajatorii vor putea deduce cheltuielile salariale din zilele nelucratoare?

deducere cheltuieli salariale zile nelucratoarededucere cheltuieli salariale angajatorizile libere legale 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vesti bune pentru angajatori, in contextul in care acestia ar putea deduce cheltuielile salariale din zilele libere nelucratoare, adica sarbatorile legale, reglementate de Codul Muncii.

Aceste prevederi sunt incluse in cadrul unui proiect de act normativ care a fost depus recent la Senat, pentru a fi dezbatut.

Concret, acest proiect are in vedere ca angajatorii sa recupereze banii pe care ii pot pierde atunci cand salariatii nu vin la munca in zilele nelucratoare.

Propunerea legislativa pentru completarea Legii nr. 227/2015 - Codul fiscal a fost inregistrata in data de 27.02.2018 la Senat pentru dezbatere, informeaza Avocatnet.

ATENTIE!
Daca aceasta propunere legislativa va trece de Camera Deputatilor si va primi aviz favorabil, fiind apoi promulgata de presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial, va incepe sa produca efecte la nivel de tara. Momentan, NU este in vigoare.

Astfel, angajatorii ar putea sa deduca cheltuielile salariale din acele zile de sarbatoare legala, iar daca masura va trece, se va aplica din ianuarie 2019:

„Valoarea reprezentand cheltuielile salariale, platite in contul zilelor declarate prin lege ca zile libere, de sarbatoare legala, se stabileste de catre angajator/platitor si se evidentiaza distinct ca suma dedusa in Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate. Platitorul de salarii si de venituri asimilate salariilor are dreptul de a deduce cheltuielile salariale ocazionate de plata zilelor declarate prin lege sarbatori legale incepand cu salariile aferente lunii ianuarie a anului 2019”, conform proiectului de act normativ, pe care il poti gasi aici.

Valoarea acestor deduceri nu va putea sa treaca de nivelul cheltuielilor medii lunare pentru fiecare salariat, considerand luna pentru care se face deducerea respectiva.

Deducerea cheltuielilor salariale este valabila si pentru angajatorii care cheama la munca angajatii in timpul zilelor nelucratoare, dar doar in situatia in care acestia acorda sporul salarial prevazut de Codul Muncii. Practic, in acest caz, deducerea se acorda in limita sporului salarial:

"...beneficiaza si platitorii de salarii care, pentru ziua de sarbatoare legala acorda sporul salarial de 100% prevazut de art.142 din Codul Muncii, insa numai in limita sporului salarial. Verificarea modului de deducere a cheltuielilor se realizeaza de catre organele fiscale competente, potrivit Legii nr 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare", se mai arata in expunerea de motive depusa la Senat.


Vinerea Mare devine sarbatoare legala, adica zi nelucratoare pentru angajatii romani

Vinerea Mare va deveni zi libera, conform votului favorabil al Camerei Deputatilor, for decizional in acest caz, care a adoptat proiectul cu 233 de voturi "pentru", 7 "contra" si 19 abtineri, in cursul zilei de 28.02.2018.

Astfel, romanii vor avea parte de o noua zi nelucratoare, odata ce legea va fi promulgata de presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial...zilele libere in 2018 le poti gasi si aici >>>



NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
deducere cheltuieli salariale zile nelucratoarededucere cheltuieli salariale angajatorizile libere legale 2018

Data aparitiei: 01 Martie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Angajatorii vor putea deduce cheltuielile salariale din zilele nelucratoare? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]