REVISAL: obtinerea autorizatiei si a contractului de munca temporara. Cum se reglementeaza

contract de munca temporaracim temporarcim revisal 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Incepem prin a mentiona ca munca prin agent de munca temporara este munca prestata de un salariat temporar care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara si care este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.

Aceste aspecte sunt reglementate de art. 88 din Codul muncii, asa ca in cazul muncii prin agent de munca temporara se incheie contract de munca temporara.

Iata un caz concret prezentat pe PortalCodulMuncii.ro: "Avem autorizatie de functionare ca agent de munca temporara din luna iulie 2017, acum in luna ianuarie am obtinut si in Gemania autorizatie de functionare ca agent de munca temporara. Personalul detasat se afla in Germania si in momentul de fata este angajat cu contract individual de munca si detin formularele A1. Ce este de facut din punct de vedere legal? Pot sa ramana cu contract individual de munca sau trebuie incetat si facut un altul, adica contract de munca temporara? (...)Mai exact va rog sa-mi puneti pasii ce trebuie facuti pentru a nu avea probleme legale la cazul meu. Daca este sa intocmesc contract de munca temporara fiind primul o sa-i dau numarul 1 sau poate sa primeasca numar in continuare de la contractele individuale de munca?"


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:
 


Acest contract de munca temporara se incheie in baza contractului de punere la dispozitie pe care agentul de munca temporara il incheie cu utilizatorul.

In situatia in care, personalul a fost detasat in Germania inseamna ca intre angajatorul care ii detaseaza pe salariati si angajatorul la care sunt detasati salariatii a fost incheiat un contract de prestari servicii. Acest contract de prestari servicii a stat la baza detasarii.

Data fiind situatia, nu trebuie incetate contractele de munca si incheiate contracte de munca temporara pentru prestarea de catre salariati a activitatii pe care au prestat-o pana acum in baza actului de detasare.

Daca angajatorul a obtinut autorizatia de agent de munca temporara, in viitor poate incheia contracte de munca temporara in baza unui contract de punere la dispozitie incheiat cu un utilizator. In Revisal nu se numeroteaza contractele de munca pe tipuri de contract.

Astfel, contractele de munca temporara vor fi numerotate in continuarea contractelor de munca incheiate pana acum.


Sursa: PortalCodulMuncii




NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contract de munca temporaracim temporarcim revisal 2018

Data aparitiei: 24 Aprilie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

REVISAL: obtinerea autorizatiei si a contractului de munca temporara. Cum se reglementeaza Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]