De ce tichetele de masa genereaza locuri de munca si venituri bugetare

tichete de masa 2018tichete de masa genereaza locuri de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
De cand au fost introduse in sistemul de salarizare, tichetele de masa s-au bucurat de o mare apreciere din partea angajatilor, nu putini considerand ca acesta este unul dintre beneficiile lor preferate.


Asa se face ca un studiu recent realizat de GfK Romania, arata ca tichetele de masa sunt unul dintre acele beneficii preferate de angajati. In acest context, este evident ca bonurile cadou si cele de masa aduc cea mai mare satisfactie salariatilor.

"Trei din patru angajati care primesc tichete de masa le considera ca fiind esentiale pentru ei. Companiile care isi motiveaza salariatii prin tichete valorice se declara in proportie de 96% multumite...citeste mai multe despre tichetele de masa aici >>>


O analiza realizata de Academia Romana – Centrul de Cercetari Financiare si Monetare „Victor Slavescu”, preluata de Mediafax, arata ca un leu investit in tichetele de masa aduce incasari la buget in valoare de 40 de bani. De asemenea, pentru un leu de contributii sociale scutite de la plata economia primeste aproape 4 lei.



Studiul mai releva o informatie fundamentala pentru piata muncii din Romania. La fiecare 25 de noi beneficiari ai tichetelor de masa se va creea un loc de munca in sectorul agroalimentar, retail sau horeca.

Este vorba despre toate tichetele valorice, dar cu precadere tichetele de masa, care au fost analizate in perioada 2014-2017.

Asa se face ca acestea sunt foarte eficiente in ceea ce priveste generarea de consum, locuri de munca noi, dar si incasari la buget.


Doar in 2016, tichetele de masa au generat 5,7 miliarde de lei si au dus la crearea a nu mai putin de 104.440 locuri de munca si un consum total de 8,4 miliarde de lei.

Bugetul public primeste venituri bugetare echivalente cu o rata de impozitare de circa 40%, mai mare decat eficienta tuturor impozitelor si contributiilor sociale actuale, mai arata analiza citata.

Daca toti bugetarii ar primi tichete de masa (la valoarea actuala de 15 lei pe zi) in locul indemnizatiilor de hrana (in valoare anuala de doua salarii minime brute pe economie) bugetul public ar castiga 1,4 miliarde de lei, in cursul anului urmator.


Studiul denumit "Impactul economic, social si financiar al sistemului tichetelor valorice" s-a desfasurat pe perioada octombrie-noiembrie 2017, avand la baza date economice si statistici din perioada 2009-2017.

 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tichete de masa 2018tichete de masa genereaza locuri de munca

Data aparitiei: 31 Ianuarie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

De ce tichetele de masa genereaza locuri de munca si venituri bugetare Nota: 4.25 din 5 - 8 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]