Ministrul muncii: Legea pensiilor este cea mai asteptata lege la ora actuala. Aceasta va intra in vigoare, in curand

legea pensiilor 2018cand va fi adoptata legea pensiilorpilonul 2 de pensii optional
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ca legea pensiilor a fost amanata de cateva ori la rand, in contextul in care trebuia sa fie adoptata inca de anul trecut, este un fapt binecunoscut, asa ca ministrul muncii a tinut sa faca anumite precizari, in acest sens.

Lia Olguta Vasilescu a declarat ca aceasta lege a pensiilor este cea mai asteptata, in momentul de fata, asa ca aplicarea acesteia nu va mai fi amanata prea mult timp, de acum incolo:

In cursul zilei de 29 ianuarie a.c., Vasilescu a specificat, potrivit Agerpres: "Legea pensiilor va fi aplicata foarte curand. (...) de altfel, stiti foarte bine ca pensionarii o asteapta, este cea mai asteptata lege la ora actuala, dar in acelasi timp va trebui sa operam si cateva forme de reorganizare la nivelul Casei de Pensii, pentru ca va fi foarte greu de aplicat, cu functionarii nostri de la Casa de Pensii, in acelasi stadiu. Ei au cerut deja o suplimentare a numarului de personal si va trebui sa gandim foarte bine noua structura, dar sigur ca incercam sa grabim adoptarea acestei legi."

Totusi, ministrul muncii a evitat sa dea un termen la care legea pensiilor va fi adoptata, mentionand ca o astfel de lege este foarte complexa, asa ca poate dura o perioada indelungata de timp, chiar si in acest context. Asa s-a petrecut si in momentul in care a fost adoptata fosta legea a pensiilor:


"Nu vreau sa dau termene, puneti o presiune foarte mare pe Ministerul Muncii. E vorba si de circuitele statului roman, care trebuie sa aplice aceasta lege, nu e o lege deloc usoara. (...) Pana atunci am avut grija de pensionari, in sensul ca am crescut pensiile prin actuala legislatie, dar prin majorarea punctului de pensie. Mi se reproseaza de catre cei de la PNL si vad ca inca nu au priceput, de ce nu am aplicat legea "mot-a-mot", asa cum era ea. Ce ne faceam in anii 2016, fara inflatie, ar fi insemnat ca in 2017 nu trebuia sa aplicam nicio majorare la pensie, or noi am majorat punctul de pensie pana la 1.000 de lei inca de anul trecut (...) ", a mai spus Lia Olguta Vasilescu.

Olguta Vasilescu a fost intrebata daca pilonul II de pensii va deveni optional, asa cum se vehicula, dar ministrul a fost evaziv si a mentionat ca nu exista inca un proiect care sa sustina acest demers.


De ce reducerea contributiei la Pilonul II de pensii NU este in beneficiul salariatilor romani

Procentul de plata catre Pilonul 2 de pensii va fi redus de la 5,1 la 3,7%, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

In acest context, Organizatia analistilor financiari CFA Romania si-a exprimat dezaprobarea vizavi de aceasta masura, sustinand ca scaderea contributiei va conduce la reducerea pensiilor, intr-un viitor nu foarte indepartat...citeste mai multe despre pilonul II aici >>>


 Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, in cursul anului trecut, in repetate randuri ca legea pensiilor va fi adoptata. Desigur, termenele de atunci au expirat demult, asa ca ramane de vazut ce se se va petrece cu legea pensiilor in 2018.
 
Inca nu se cunoaste impactul bugetar al adoptarii viitoarei legi...citeste totul despre legea pensiilor aici >>>



NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea pensiilor 2018cand va fi adoptata legea pensiilorpilonul 2 de pensii optional

Data aparitiei: 30 Ianuarie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul muncii: Legea pensiilor este cea mai asteptata lege la ora actuala. Aceasta va intra in vigoare, in curand Nota: 3.04 din 5 - 14 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]