Decembrie 2017, cea ma mica rata a somajului din ultimii 25 de ani

cea mai mica rata a somajuluirata somaj 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ca rata somajului este in scadere este un fapt real, iar din ce in ce mai multi romani reusesc sa gaseasca cu usurinta un loc de munca, intr-o economie care pare mai prospera decat anii trecuti.

Ba mai mult decat atat, angajatorii se confrunta chiar si cu o criza a fortei de munca, in sensul ca a devenit din ce in ce mai greu sa gaseasca specialisti, in varii domenii.


Mai bine de 86% dintre angajatorii romani participanti la cel mai recent studiu desfasurat de eJobs, majoritatea afaceri mici si mijlocii, se confrunta cu o lipsa acuta de candidati valorosi atunci cand recruteaza.

Competitivitatea ridicata din piata muncii este unul dintre principalele motive, insa 2 companii din 10 considera ca accesul la candidati specializati este ingreunat si de lipsa...citeste mai multe despre criza fortei de munca aici >>>

In luna decembrie a anului 2017 rata somajului inregistrat a fost cea mai mica din ultimii 25 de ani, raportat la aceeasi luna,conform datelor statistice ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Asa se face ca la sfarsitul lunii decembrie 2017, rata somajului inregistrat la nivel national a fost de 4,02%, cu 0,75 puncte procentuale mai mica fata de luna decembrie a anului 2016, cand rata somajului era de 4,77%.

Conform ANOFM, in luna decembrie a anului 2015 rata somajului inregistrat era de 4,90%, in anul 2014, in aceeasi luna, era de 5,29%, iar in ultima luna a anului 2013, rata somajului inregistrat era de 5,65%.

Totodata, raportat la lunile decembrie ale anilor precedenti, in decembrie 2017 a fost cel mai mic numar al somerilor inregistrati, conform informatiilor inregistrate de ANOFM (351.105 persoane), cu 67.132 mai putini fata de decembrie 2016 (416.237 persoane).


Somerii de lunga durata vor beneficia de orientare personalizata. Ce a mai decis Guvernul


Somerii de lunga durata vor beneficia de orientare personalizata si vor incheia un acord de integrare in munca cu Serviciul public de ocupare a fortei de munca.

Serviciile publice de ocupare impreuna cu alti parteneri trebuie sa ofere orientare personalizata somerilor de lunga durata, ceea ce presupune asigurarea faptului ca toate aceste persoane fac obiectul unor evaluari individuale aprofundate si ca li se ofera consiliere cel tarziu la 18 luni de la intrarea in somaj. Totodata, serviciile publice de ocupare trebuie sa ii informeze cu privire la ofertele de locuri de munca si la sprijinul disponibil in diferitele sectoare ale economiei, in diferitele regiuni si in alte state membre, in special prin intermediul serviciilor europene pentru ocuparea fortei de munca (EURES)...citeste mai multe despre somaj aici >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cea mai mica rata a somajuluirata somaj 2018

Data aparitiei: 24 Ianuarie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Decembrie 2017, cea ma mica rata a somajului din ultimii 25 de ani Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]