Somerii de lunga durata vor beneficia de orientare personalizata. Ce a mai decis Guvernul

someri de lunga duratasomaj romania 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Somerii de lunga durata vor beneficia de orientare personalizata si vor incheia un acord de integrare in munca cu Serviciul public de ocupare a fortei de munca.

Guvernul a aprobat in sedinta din 20 decembrie Memorandumul cu tema ”Implementarea Recomandarii Consiliului, din 15 februarie 2016, privind integrarea pe piata fortei de munca a somerilor de lunga durata (2016/C 67/01), prin asigurarea unui cadru legislativ si de coordonare interinstitutionala”.

Recomandarea Consiliului privind integrarea pe piata muncii a somerilor de lunga durata vizeaza inregistrarea acestor persoane la Serviciul public de ocupare a fortei de munca.

Serviciile publice de ocupare impreuna cu alti parteneri trebuie sa ofere orientare personalizata somerilor de lunga durata, ceea ce presupune asigurarea faptului ca toate aceste persoane fac obiectul unor evaluari individuale aprofundate si ca li se ofera consiliere cel tarziu la 18 luni de la intrarea in somaj. Totodata, serviciile publice de ocupare trebuie sa ii informeze cu privire la ofertele de locuri de munca si la sprijinul disponibil in diferitele sectoare ale economiei, in diferitele regiuni si in alte state membre, in special prin intermediul serviciilor europene pentru ocuparea fortei de munca (EURES).

Recomandarea Consiliului mai prevede si incheierea unui acord de integrare in munca cel tarziu la 18 luni de la intrarea in somaj. Acest acord ar trebui sa cuprinda cel putin o oferta individuala de servicii in vederea gasirii unui loc de munca si identificarea unui punct de contact unic.

Somerii de lunga durata reprezinta una dintre categoriile defavorizate pe piata muncii din Romania, motiv pentru care Programul de Guvernare 2017-2020 prevede, la Capitolul Politici Publice in domeniul Muncii si Justitiei Sociale, furnizarea unui pachet integrat de masuri pentru reintegrarea lor pe piata muncii, masuri care intra in sfera activitatilor de mentorat, asistenta pentru cautarea unui loc de munca, pentru continuarea educatiei si a formarii profesionale, precum si sprijin pentru locuinta, transport, servicii de ingrijire a copiilor si de ingrijire medicala sau de recuperare.

Memorandumul adoptat de Guvern asigura cadrul legislativ si de coordonare interinstitutionala pentru punerea in aplicare a recomandarilor Consiliului.


Sursa: Ministerul Muncii


NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
someri de lunga duratasomaj romania 2017

Data aparitiei: 21 Decembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Somerii de lunga durata vor beneficia de orientare personalizata. Ce a mai decis Guvernul Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]