Cat castiga angajatii din industria serviciilor de afaceri?

salarii mediu afaceri romaniasalariu romani 2017salariu mediu brut 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Programul flexibil, zilele libere suplimentare si posibilitatea de a lucra de acasa, sunt doar unele dintre beneficiile primite de catre angajatii industriei serviciilor de afaceri din Romania, arata studiul „Perspective asupra sistemelor de compensatie si beneficii in Industria serviciilor de afaceri”, realizat de catre Asociatia Business Service Leaders in Romania (ABSL).

In ceea ce priveste salariul brut lunar, in domeniile Financiar si Customer Support, acesta incepe de la 3200 de lei pentru un angajat aflat in primul sau an de munca si poate sa ajunga pana la aproximativ 14.000 de lei pentru un Process Manager cu anumite specializari.

Piata romaneasca de servicii de afaceri si outsourcing a cunoscut o dezvoltare semnificativa in ultimii ani.  Ea atrage din ce in ce mai multi investitori si datorita calitatii capitalului uman, respectiv abilitatilor tehnice si lingvistice demonstrate de catre romani. Aceste competente sunt uneori recompensate financiar de catre angajatori sub forma unui bonus lunar, utilizarea la locul de munca a unei limbi straine aducand pana la 1300 lei/luna brut, in cazul unor limbi straine mai rare precum daneza, finlandeza, norvegiana sau suedeza.

In acelasi timp, centrele de servicii partajate isi extind sfera si complexitatea proceselor si activitatilor pe care le sustin la nivel regional sau global, ceea ce determina o cerere mare de forta de munca pregatita sa lucreze in aceasta industrie si, in acelasi timp, necesitatea pastrarii a actualilor angajati.

Peste 50% dintre respondenti au declarat ca firma intentioneaza sa creasca numarul de angajati in urmatoarele 12 luni, fie pentru ca isi dezvolta portofoliul de clienti, fie pentru ca diversifica serviciile pe care le ofera clientilor lor actuali.


"Prin acest studiu, dar si prin programul Master Business Services, pe care il derulam impreuna cu ASE Bucuresti, ABSL sprijina companiile din industria serviciilor de afaceri din Romania in efortul lor de a identifica forta de munca entry-level calificata, de a fi competitivi in procesul de recrutare si de a creste gradul de motivare si retentie a actualilor angajati. ABSL face demersuri constante pentru dezvoltarea prospera a industriei, cu accent pe capitalul uman.

Asa cum a demonstrat-o si acest studiu, sistemul de beneficii se contureaza constant dupa profilul angajatului – care sunt nevoile sale, ce il motiveaza sa faca performanta."
, a declarat Cosmin Patlageanu, Presedintele Asociatiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania (ABSL).


In topul beneficiilor primite de catre angajatii industriei serviciilor de afaceri din Romania, aflati pe pozitii non-manageriale, se afla posibilitatea de a avea un program flexibil si zile libere suplimentare, in cazul a 74% dintre companiile respondente la studiu, iar pe urmatorul loc, cu 70% dintre companii, posibilitatea de a fi recompensati cu un bonus la salariu. Printre beneficii se numara si asigurarea medicala (59%) si posibilitatea de a lucra de acasa (56%).

Majoritatea angajatilor aflati pe pozitii manageriale sunt recompensati de catre companii cu masina de serviciu ce poate fi utilizata si in scop personal (75%).


La studiu au participat 19 companii care activeaza in domenii diferite din industria serviciilor de afaceri, precum telecomunicatii, tehnologia informatiei, transporturi, servicii comerciale si profesionale, banking, servicii financiare, asigurari.


Salariul mediu brut/net in 2017


Este demn de mentionat ca cele mai mari valori ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei inclusiv activitati de servicii informatice, respectiv 6.009 lei, iar cele mai mici in domeniul hoteluri si restaurante (1.418 lei).

Comparativ cu luna iulie a anului precedent, in iulie 2017 castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 15,1%...citeste mai multe despre evolutia salariului mediu aici >>>



Sursa: Mediafax



NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salarii mediu afaceri romaniasalariu romani 2017salariu mediu brut 2017

Data aparitiei: 04 Decembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cat castiga angajatii din industria serviciilor de afaceri? Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]