Acordarea stimulentului pentru integrarea sociala a persoanelor adulte cu handicap

stimulent integrare sociala persoane cu handicappersoane cu handicap
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vesti bune pentru cei care intampina dificultati in a-si castiga existenta, in contextul in care incepand cu data de 13 noimebrie se depun cererile privind acordarea stimulentului pentru integrarea sociala a persoanelor adulte cu handicap, in valoare de 500 de lei.

Bucurestenii pot depune cererile online sau la cinci sedii ale DGASMB, in functie de sectorul unde domiciliaza.

Incepand cu data de 13 Noiembrie 2017, la sediile Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti se depun cererile privind acordarea stimulentului pentru integrarea sociala a persoanelor adulte cu handicap, conform prevederilor H.C.G.M.B. nr. 330/30.08.2017.

Pana la ora 11.00, au fost inregistrate aproximativ 1100 de cereri, iar online 1200 de solicitari.

Initiativa Primarului General al Municipiului Bucuresti vine in intampinarea nevoilor concrete ale adultilor cu handicap prin dezvoltarea schemelor de securitate sociala, care sa garanteze auto-determinarea persoanelor, exercitarea drepturilor fundamentale si un nivel de trai decent si implementarea unor masuri de reducere a saraciei si izolarii sociale cu scopul ameliorarii continue a calitatii vietii acestora.

Beneficiarii stimulentului pentru integrarea sociala a persoanelor adulte cu handicap in valoare de 500 de lei/lunar sunt adultii cu handicap, incadrati in oricare dintre cele 4 grade de handicap, cu domiciliul sau resedinta pe raza administrativ-teritoriala a municipiului Bucuresti, si certificatul de incadrare in grad de handicap este emis de catre una din Comisiile de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti.

Cererea se depune la una din urmatoarele locatii:

— Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 1 vor depune cererea la Centrul de Mentorat pentru Structurile Economiei Sociale din Sos. Stefan cel Mare, nr. 1, sector 1(intersectie Bdul. Iancu de Hunedoara cu Calea Dorobantilor)

— Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 2 vor depune cererea la Centrul de informare si consiliere pentru cetateni din Sos. Stefan cel Mare, nr. 38, sector 2 (vis-a-vis de Aleea Circului)

* la aceasta locatie va fi prezent un interpret in limbajul mimoco-gestual care va oferi consiliere persoanelor cu deficiente de auz.

— Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 3 vor depune cererea la Spalatoria Sociala din Strada Armenis nr. 2, sector 3 (Zona TRAPEZULUI, pe partea cu Mega Image) sau Structura de Economie Sociala San The din Strada Lipscani nr. 104 ( Biserica Sf. Gheorghe),

— Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 4 si pe raza sectorului 5 vor depune cererea la Spalatoria Sociala din Aleea Turnu Magurele, nr. 17, Sector 4 (Complex OMINIS, statia RATB Ciceu),

— Persoanele cu domiciliul pe raza sectorului 6 vor depune cererea la Spalatoria Sociala din Drumul Taberei nr. 24, sector 6 (Complex Favorit, intrarea din str. Pravat)

Totodata se poate depune cererea in format electronic, pe site-ul www.dgas.ro sectiunea Stimulente financiare, accesand link-ul online.dgas.ro.

STIMULENTUL VA FI ACORDAT DOAR PRIN VIRAMENT BANCAR.

Pentru informatii puteti suna gratuit la TelVerde 0800.821.218, de luni pana vineri, 8:30 — 16:30.

NOTA

Conditii de acordare a stimulentului pentru Integrarea Sociala a Persoanelor Adulte cu Handicap:

? Se acorda pentru adultii cu handicap care au domiciliul stabil/resedinta pe raza municipiului Bucuresti;

? Certificatul de incadrare in grad de handicap este emis de catre una din Comisiile de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti;

? S-au depus toate actele doveditoare mentionate anterior;

? Se acorda sub rezerva achitarii de catre beneficiar a obligatiilor de plata fata de bugetul local. (D.G.A.S.M.B. va consulta si prelucra informatiile, inclusiv datele cu caracter personal, inregistrate pe numele solicitantului, in evidentele Ministerului Finantelor Publice — Agentia Nationala de Administrare Fiscala)

Nu beneficiaza de prevederile prezentei metodologii persoanele care:

a) nu se incadreaza in criteriile de eligibilitate stabilite de Metodologie;

b) au depus un dosar incomplet sau actele care fac obiectul dosarului nu sunt valabile;

c) adultii cu handicap ingrijiti si protejati in centre rezidentiale publice, cu exceptia centrului de tip respiro;

d) adultii cu handicap care sunt retinuti sau condamnati definitiv la o pedeapsa privativa de libertate, pe perioada retinerii ori detentiei;

e) adultii cu handicap grav sau accentuat care realizeaza venituri, aflati in ingrijirea si protectia asistentului personal profesionist.

Beneficiul de asistenta sociala are caracter lunar, se acorda incepand cu luna urmatoare depunerii cererii si inceteaza cu luna urmatoare celei in care persoana cu handicap nu mai indeplineste conditiile care au dus la stabilirea dreptului.

Documentele doveditoare, respectiv certificatul de incadrare in grad de handicap, cartea de identitate sau buletinul de identitate, extras de cont pentru persoanele adulte cu handicap/titularul cererii, actul de identitate al reprezentantului legal/tutore vor fi centralizate la nivelul Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de la nivelul sectorului unde beneficiarul figureaza cu domiciliu stabil/resedinta.


Sursa: Agerpres


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
stimulent integrare sociala persoane cu handicappersoane cu handicap

Data aparitiei: 14 Noiembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Acordarea stimulentului pentru integrarea sociala a persoanelor adulte cu handicap Nota: 4.29 din 5 - 7 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]