Numarul salariatilor, in crestere, in pofida fiscalitatii incerte

numar salariati in crestere 2017cas si cass 2017trecere contributii sociale angajat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Chiar daca incertitudinile fiscale au acaparat mediul economic roman, iar recent au fost hotarate modificari importate ale Codului Fiscal, se pare ca numarul de salariati este in continuare in crestere, impotriva acestor aspecte.

Numarul salariatilor a fost in crestere in luna august 2017, ajungand la 4,86 milioane de persoane, mai mult cu 130.000 de angajati fata de inceputul anului, conform informatiilor Institutului National de Statistica (INS).

Asa se face ca acest numar de salariati este cel mai ridicat din ultimii 20 de ani, iar numarul total de angajati in august 2017 este cu aproape 770.000 de salariati mai mare decat in ianuarie 2011, luna cu cel mai scazut numar de salariati din anii de criza (de 4,095 milioane de oameni).


Domenii in care au aparut cele mai multe joburi, in anul 2017

In primele 8 luni ale lui 2017, cele mai multe noi locuri de munca s-au creat in industria prelucratoare (+28.000 de joburi noi), hoteluri si restaurante (+23.000), comert (+18.000) si in domeniul serviciilor administrative si suport (+10.700).

A crescut semnificativ in primele opt luni din an si numarul de joburi in sectorul serviciilor informatice, ajungand la 75.600 de salariati, dupa ce companiile au angajat 8.000 de programatori de la inceputul anului, informeaza Ziarul Financiar.


Modificarile fiscale care ar putea avea loc in curand nu au afectat cresterea numarului de joburi, iar companiile sunt in continua cautare de personal. Ba mai mult decat atat, acestia se confrunta cu o reala criza a fortei de munca, cauzate de migratia externa si dificultatea in a gasi specialisti, in varii domenii.


Ministrul Muncii: REVISAL poate suporta modificarea contractelor de munca, pana la 1 ianuarie 2018


Ministrul Muncii a declarat, chiar la inceputul sedintei de Guvern din data de 8 noiembrie ca toate aceste modificari se vor produce imediat dupa majorarea salariului minim brut pe economie de la 1.450 de lei la 1.900 de lei si trecerea CAS si CASS la angajati:

"Referitor la intrebarea pe care mi-ati pus-o in sedinta de Guvern de saptamana trecuta, daca Revisalul este pregatit astfel incat sa poata sa suporte modificarea contractelor individuale de munca de la data de 1 ianuarie...citeste mai multe despre contributiile sociale aici >>>



NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
numar salariati in crestere 2017cas si cass 2017trecere contributii sociale angajat

Data aparitiei: 10 Noiembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Numarul salariatilor, in crestere, in pofida fiscalitatii incerte Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]