CAS si CASS. Aproape 160.000 de angajatori nu platisera contributiile sociale pentru 2.000.000 de angajati, la sfarsitul lunii septembrie

cas si cass angajatitrecere cas si cass angajatcod fiscal modificari 2017scadere impozit pe venit 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform unei OUG adoptate de Guvern, in cursul zilei de 8 noiembrie, contributiile sociale au trecut de la angajator la angajat, Guvernul considerand ca aceasta masura este chiar in interesul salariatilor.

Asa se face ca, potrivit unor declaratii facute de ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, intr-o conferinta de presa, exista un numar de 157.798 de angajatori care nu platisera contributiile sociale pentru 2.076.097 de angajati, la sfarsitul lunii septembrie. Ministrul a mentionat ca aceste aspecte pot afecta serios salariatii:

"Vreau sa va prezint cateva cifre care justifica necesitatea realizarii transferului de contributii si necesitatea implementarii acestei masuri. Vreau sa va spun ca la data de 30.09.2017 exista 157.798 de angajatori care nu au platit contributii sociale pentru angajatii lor. Si acum am sa va mentionez si numarul angajatilor aferent acestor companii. Este vorba de 2.076.097 de angajati. Deci va dati seama ca este o pondere foarte mare si un numar foarte mare a celor care pana acum evitau plata contributiilor sociale ale angajatului catre bugetul de stat", a precizat Misa, potrivit Agerpres.

Mai mult decat atat, ministrul a mai tinut sa adauge si ca vor exista sanctiuni drastice pentru evaziune fiscala, iar acei angajatori care nu platesc contributiile sociale vor avea dosar penal, in acest sens.

Misa a mai declarat ca aceasta masura de a trece CAS si CASS in seama salariatilor va duce la cresterea pensiilor:

"(...) Vreau sa ii rog pe romani, inainte de a iesi la proteste — este dreptul lor sa o faca ori de cate ori considera ca este necesar — sa citeasca aceasta ordonanta, sa incerce sa inteleaga ce le-am spus si sa gandeasca singuri, pentru ca eu am incredere in romani, am incredere in Romania — eu sunt roman, imi iubesc tara si am incredere in ea — si sa inteleaga daca nu cumva.... sa-si puna intrebarea daca ies in strada pentru interesul propriu sau pentru interesul unor companii, pentru interesul unor companii care pana astazi, prin diverse mijloace, au evitat plata impozitelor si taxelor in Romania", a concluzionat Misa.


OFICIAL: CAS si CASS au trecut in seama salariatilor, iar cresterea salariului minim a fost AMANATA


Este oficial, a fost adoptata de Guvern Ordonanta de urgenta care prevede modificarea Codului fiscal. Asa ca, asa cum se preconiza, contributiile sociale vor trece de la angajator la angajat, iar impozitul pe venit va scadea de la 16% la 10%.

Au fost aprobate si:

- cresterea pensiei sociale la 640 de lei

- majorarea punctului de pensie la 1.100 de lei de la 1 iulie 2018...citeste mai multe despre modificarile Codului Fiscal aici >>>



NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cas si cass angajatitrecere cas si cass angajatcod fiscal modificari 2017scadere impozit pe venit 2017

Data aparitiei: 09 Noiembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

CAS si CASS. Aproape 160.000 de angajatori nu platisera contributiile sociale pentru 2.000.000 de angajati, la sfarsitul lunii septembrie Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]