O veste soc: va deveni INFRACTIUNE neplata contributiilor sociale. Legea contributiilor se aproba astazi

legea contributiilor sociale 2017cas si cass 2017cas si cass angajati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatorii care NU vor plati contributiile sociale, chiar si cele datorate de angajat, vor fi cercetati pentru infractiune. Anuntul a fost facut de Liviu Dragnea, care a explicat si faotul ca legea noilor contributii sociale, mutate de la angajator la angajat va fi aprobata astazi de Guvern.

„Toate contributiile vor deveni stopaj la sursa. Daca nu vor fi platite, asta inseamna infractiune. Asta inseamna ca vom avea garantia ca toate aceste contributii vor fi platite pana la ultimul leu”, a spus Dragnea.

Acesta a precizat ca se va considera infractiune pentru angajator, dat fiind  ca acesta trebuie sa faca plata si pentru o parte a contributiilor datorate de angajat.

Aceasta incriminare ca infractiune a existat pana in 2015 in Legea privind combaterea evaziunii fiscale, dar a fost eliminata in urma unei decizii a Curtii Constitutionale. CCR nu a respins incriminarea in sine a stopajului la sursa, ci a cerut definirea mai exacta a taxelor si impozitelor vizate de incriminare.

Intrebat daca vor fi incluse aceste prevederi in Ordonanta care va fi elaborata vineri, Dragnea a raspuns: „Vor fi in Ordonanta sau in Parlament. Posibil sa fie in Ordonanta. Ei (Guvernul, n.r.) vor aproba azi, nu stiu exact forma finala, dar principiul este discutat si acceptat in coalitie”

Contributiile sociale vor trece de la angajatori la angajati incepand cu 1 ianuarie 2018, dupa cum se prevede intr-un proiect de Ordonanta de Urgenta privind modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal publicat de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Potrivit acestuia, in total, din salariul brut, 35% vor fi contributii retinute de angajator in numele salariatului, iar contributiile ramase in sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (dupa transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% si vor acoperi riscurile de somaj, accidente de munca, concediu medical, creante salariale.

O alta masura prevazuta de ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal este cresterea deducerilor personale pentru cei cu salarii mici cu peste 60%. Pentru cei cu salariul minim si care nu au persoane in intretinere, deducerea personala creste de la 300 lei la 510 lei. Pentru fiecare persoana aflata in intretinere, deducerea creste de la 100 lei la 160 lei.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea contributiilor sociale 2017cas si cass 2017cas si cass angajati

Data aparitiei: 03 Noiembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

O veste soc: va deveni INFRACTIUNE neplata contributiilor sociale. Legea contributiilor se aproba astazi Nota: 4.33 din 5 - 6 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]