Ministrul muncii: patronatele au declarat ca nu au de gand sa scada salariile

cas si cass 2017scadere salariu net cas si casscas si cass angajati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Odata cu trecerea contributiilor sociale in seama angajatilor, romanii ar putea fi afectati de o scadere a salariilor, fapt care produce ingrijorare, in special in randul celor care lucreaza in sistemul privat.

Pentru a calma spiritele, patronatele au declarat in data de 1.10.2017 ca noile prevederi ale Codului Fiscal incurajeaza mediul de afaceri, conferind noi facilitati angajatorilor. Asa ca nu se pune problema ca salariile angajatilor sa scada.

Asa a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, in sedinta Consiliului Tripartit:

"Cred ca am explicat de o mie de ori ca brutul devine cheltuiala totala a angajatorului, dupa cum ati vazut ca se intampla prin hotararea de guvern care este data pentru salariul minim pe economie. Pentru ca brutul, conform programului de guvernare, trebuia sa fie 1.550 de lei, dar este 1.900 de lei tocmai pentru ca se transforma cheltuiala totala a angajatorului in noul brut. De altfel, vreau sa va spun ca ieri am avut Consiliul Tripartit la care au participat toti liderii de confederatii nationale si patronatele. (...) In momentul in care premierul i-a intrebat cu subiect si predicat, ca sa nu mai fie niciun fel de discutie, pe reprezentantii patronatelor daca au de gand sa scada salariile din mediul economic, toti au spus ca nici gand de asa ceva. Cu atat mai mult cu cat prevederile noului Cod Fiscal aduc foarte multe facilitati mediului de afaceri", a spus Lia Olguta Vasilescu, conform Agerpres.


Salariatii sunt speriati de posibila scadere cu intrebata cu 16% a salariilor nete, daca angajatorii nu au de gand sa creasca salariul brut al angajatilor cu 20%.


Ministrul Muncii i-a indemnat pe cei de la Blocul National Sindical sa invete matematica.

Vasilescu a tinut sa precizeze ca salariile nu vor scadea nici in cazul celor care au venituri din activitati independente:

"De altfel, va rog sa coroborati toate aceste cresteri pe care noi le facem in zona salariului minim, dar nu numai, pentru ca automat cheltuiala totala a angajatorului devenind salariul brut se vor raporta si la celelalte salarii, cu deducerile pe care noi le facem si o sa vedeti ca nu scad salariile deloc, nici macar la cei cu venituri din activitati independente, unde si acolo netul creste cu 7,1%", a concluzionat Lia Olguta Vasilescu.


CAS si CASS. Angajatii romani cred ca salariile vor fi diminuate, incepand cu 1 ianuarie 2018

Masura de a trece contributiile sociale in seama angajatilor ii sperie pe salariatii romani, in contextul in care acestia sunt de parere ca veniturile vor scadea simtitor, incepand cu 1 ianuarie 2018.

In acest sens, un sondaj realizat de site-ul undelucram.ro a aratat ca trei sferturi dintre romani cred ca salariile le vor scadea, odata ce CAS si CASS va trece in seama salariatului.

Se pare ca angajatilor le este greu sa creada ca vor fi ajutati ...citeste mai multe despre CAS si CASS aici >>>





de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cas si cass 2017scadere salariu net cas si casscas si cass angajati

Data aparitiei: 02 Noiembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul muncii: patronatele au declarat ca nu au de gand sa scada salariile Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]