Cele mai inspaimantatoare motive pentru care angajatii romani si-ar cauta un alt job

motive demisie angajati 2017schimbare loc de munca 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Orice angajator se intreaba probabil, care sunt cele mai inspaimantatoare motive pentru care salariatii si-ar da demisia, fara sa se uite inapoi.

De Halloween, compania eJobs a intrebat angajatii romani care sunt lucrurile cele mai inspaimantatoare cand vine vorba de locul de munca, iar 42% dintre acestia considera ca „un sef psihopat” reprezinta cel mai inspaimantator lucru la locul de munca si motivul pentru care si-ar cauta rapid un nou job. Alti 29% ar face acelasi pas din cauza „colegilor care injunghie pe la spate”, iar 10% sunt speriati de lucrul pana in toiul noptii. Sunt insa si angajati temerari (7%), care spun ca nimic nu i-ar putea inspaimanta atat de tare incat sa fie nevoiti sa isi caute un alt job.

Daca acestea sunt motive ipotetice care ar avea rol determinant in decizia de schimbare a locului de munca, topul celor mai inspaimantatoare lucruri cu care se confrunta angajatii romani zi de zi la birou este dominat de volumul urias de munca, invocat de 21% dintre respondenti. Alte obstacole cu care se mai intalnesc angajatii romani sunt „sefii clovni” (14%), „colegii vrajitori” (13%) sau „sedintele de circ” (12%). Lista continua cu stresul de a ajunge la o ora fixa dimineata, la birou; teama de a fi concediat, lucrul cu un sef incompetent, neplata salariului sau lipsa comunicarii in interiorul organizatiei.


84% dintre angajati declara ca nu sarbatoresc Halloween-ul la birou

Daca din rutina zilnica nu lipsesc situatiile care genereaza spaima in randul angajatilor, cele care ar putea crea „groaza” intentionata, in mod festiv, lipsesc aproape cu desavarsire, in conditiile in care 84% dintre angajati declara ca nu sarbatoresc Halloween-ul la birou. Daca petrecerile de Craciun fac deja parte din traditia fiecarui sfarsit de an in companii, cele de Halloween abia acum incep sa-si croiasca drumul in cultura organizationala a angajatorilor romani.

Dintre cei foarte putini care tin aceasta sarbatoare, 41% merg la o petrecere tematica in afara companiei, 30% se bucura de prajituri specifice si dovleci sculptati, 19% au parte de o petrecere sau un concurs de costume de Halloween chiar in companie, iar 15% vin la birou in costume traznite. In ceea ce priveste bugetul alocat pentru sarbatorirea Halloween-ului la job, 76% dintre angajati nu cheltuie nimic in acest scop, 14% cheltuie mai putin de 50 de lei, iar 11% aloca peste 50 de lei.

Studiul a fost realizat in luna octombrie 2017, pe un esantion de 1.299 de respondenti, dintre care 63% sunt salariati fara functii de conducere. Ca profil general, 62% dintre participantii la studiu sunt femei, 38% barbati, iar categoria dominanta de varsta (85%) este 26-55 de ani. 59% dintre acestia au studii superioare.



de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
motive demisie angajati 2017schimbare loc de munca 2017

Data aparitiei: 01 Noiembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cele mai inspaimantatoare motive pentru care angajatii romani si-ar cauta un alt job Nota: 4.42 din 5 - 6 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]