CAS si CASS in seama angajatilor, prin OUG. Romanii cred ca salariile vor fi diminuate

cas si cass angajatcas si cass 2017trecere contributii sociale angajat
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UPDATE:

Transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat se va petrece in cursul zilei de miercuri (8.11.2017) printr-o ordonanta de urgenta, a anuntat premierul Mihai Tudose, in cursul unei sedinte avute la Parlament, in data de 7 noiembrie.

Tudose a precizat ca se va face prin OUG, negand existanta unor nemultumiri din partea primarilor legate de masurile legislative care urmeaza sa fie adoptate.

Robert Negoita, primarul Sectorului 3 din Bucuresti a confirmat aceste informatii, mentionand, la randul sau, ca Guvernul va adopta in sedinta de miercuri Ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal, iar contributiile sociale vor trece de la angajator la angajat, informeaza hotnews.ro.

Masura de a trece contributiile sociale in seama angajatilor ii sperie pe salariatii romani, in contextul in care acestia sunt de parere ca veniturile vor scadea simtitor, incepand cu 1 ianuarie 2018.

In acest sens, un sondaj realizat de site-ul undelucram.ro a aratat ca trei sferturi dintre romani cred ca salariile le vor scadea, odata ce CAS si CASS va trece in seama salariatului.

Se pare ca angajatilor le este greu sa creada ca vor fi ajutati de angajatorii pentru care lucreaza sa recupereze cei 14%, suma care se va pierde din salariul net.

In acest context, 76% dintre salariatii romani nu cred ca le va fi majorat salariul brut, asa ca se asteapta sa castige mai putini bani incepand cu anul viitor. Barbatii sunt mai optimisti decat femeile, avand in vedere ca doar 68% nu cred ca le va fi majorat salariul brut, fata de 86%, procentul femeilor care nu cred ca acest fapt se va produce.


Aproximativ 54% dintre romani nu cred ca masurile de trecere CAS si CASS vor fi implementate

Desigur ca exista si romani care nu cred ca masurile anuntate de guvern vor intra in vigoare asa repede, adica din 2018. Mai bine de 54% dintre salariatii romani sunt de aceasta parere.

59% dintre angajatii chestionati au raspuns ca asteapta o crestere minora a salariului, cuprinsa intre 0% si 5%, iar 14% mizeaza pe o majorare de 16-25 procente, daca ar fi sa faca abstractie de trecerea contributiilor sociale in seama salariatilor.

Aproximativ 7,7% dintre romani cred ca salariul li s-ar putea mari cu 11-15%, iar altii 19% se asteapta la o crestere salariala cuprinsa intre 6 si 10%, mai arata raportul.


CAS si CASS: BNS cere Guvernului sa renunte la transferul contributiilor sociale


In ultimele luni, discutiile referitoare la transferul CAS si CASS in seama angajatilor s-au intetit, iar acum Blocul National Sindical este organizatia care ia atitudine.


In acest sens, BNS face apel la Guvernul Romaniei sa renunte la implementarea masurii de reducere a costului cu forta de munca al angajatorului, prin transferul contributiilor sociale integral in sarcina salariatilor. In caz contrar, incepand cu data de 23 octombrie 2017, sindicalistii vor organiza pichete de protest in toate orasele resedinta de judet, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul institutiei...citeste mai multe aici >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

Incepe Turneului National de ReviSal!


 7 ateliere ReviSal in 7 orase mari din tara!
  1. Craiova - 26 martie
  2. Timisoara - 1 aprilie
  3. Cluj-Napoca - 2 aprilie
  4. Sibiu - 3 aprilie
  5. Constanta - 9 aprilie
  6. Iasi - 12 aprilie
  7. Bucuresti - 22 aprilie + Transmisiune LIVE
 Atentie, locurile sunt limitate! Grabiti-va sa faceti rezervarea!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cas si cass angajatcas si cass 2017trecere contributii sociale angajat

Data aparitiei: 07 Noiembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

CAS si CASS in seama angajatilor, prin OUG. Romanii cred ca salariile vor fi diminuate Nota: 3.13 din 5 - 12 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]