Legea pensiilor: de la anul punctul de pensie creste cu 10%. De ce Pilonul II devine optional

legea pensiilorpilonul 2 de pensiipensii romania 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Punctul de pensie creste cu 10% din 2018, iar Legea pensiilor va fi amanata pentru anul viitor, anunta reprezentantii Guvernului, in frunte cu presedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Despre o noua lege a pensiilor care este aproape finalizata, practic, ca proiect, v-am spus mereu si va spun in continuare: niciodata nu a fost vorba ca ea sa fie prinsa ca prevedere bugetara in bugetul pe anul 2018, pentru ca ar fi insemnat ca fim nerealisti", a spus Dragnea, conform Mediafax.

Recalcularea pensiilor va dura mult timp, din cauza inechitatilor prezente in sistem:

"Decizia politica luata acum ceva timp a fost sa finalizam aceste legi care sunt necesare acum, si anume Legea bugetului de stat, split TVA si celalalte care tin de Legea salarizarii, urmand ca imediat dupa ce ele vor fi depuse in Parlament sa reincepem discutiile cu Ministerul Muncii, sub coordonarea primului ministru, despre Legea pensiilor urmand sa luam niste decizii importante pe cand si pe ce perioada vor fi alocate resursele financiare pentru a se repara aceste nedreptati", a sustinut Liviu Dragnea.


Romanii vor avea posibilitatea de a alege daca vor sa cotizeze pentru Pilonul II de pensii?


Liviu Dragnea sustine ca romanii trebuie sa aiba posibilitatea de a opta daca vor sau nu sa cotizeze pentru pilonul II de pensii:

"Despre pilonul II de pensii si despre posibilitatea de a opta - este vorba de o chestiune facultativa - ne mentinem punctul de vedere pentru ca este un drept firesc al romanilor sa opteze pentru ca, pana acum, ei nu au optat. Ei au putut sa opteze ce agent economic sa mearga, nu sa opteze daca intra sau nu in pilonul II. Faptul ca se va da posibilitatea - si nu vom ajunge la o decizie finala foarte tarziu - mi se pare un lucru bun si care nu poate deranja", a mai adaugat Dragnea.


Valoarea medie a unui cont in Pilonul II este de 5.500 de lei, dar desigur ca exista si participanti care au in cont peste 100.000 de lei:

Deja exista persoane in plata la Pilonul II de pensii, si numarul acestor persoane care intra in plata este in continua crestere. Cand vine scadenta, beneficiarul primeste intreaga suma, intr-o singura transa, si asteptam noua lege privind plata pensiilor sa vedem daca vor aparea modalitati de plata - disbursare - esalonata, a declarat Iulius Postolache, presedintele APAPR, conform Agerpres.


Care sunt asteptarile romanilor, vis-a-vis de pensii?

Trei din patru romani se asteapta la o pensie de peste 500 de euro, dar in prezent doar 1,03% din pensionari primesc la final de luna o astfel de pensie...citeste mai multe despre pilonul II de pensii aici >>>



Sursa: Mediafax





NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea pensiilorpilonul 2 de pensiipensii romania 2017

Data aparitiei: 19 Octombrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Legea pensiilor: de la anul punctul de pensie creste cu 10%. De ce Pilonul II devine optional Nota: 3.61 din 5 - 9 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]