Ocuparea fortei de munca a ajuns la rate record! Somajul este in continua scadere

ocupare forta de munca 2017somaj scadere 2017somaj romania 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Din ce in ce mai multi oameni isi gasesc cu usurinta un loc de munca, in contextul in care se cauta candidati in domenii cat mai variate. Asa se face situatia ocuparii fortei de munca s-a imbunatatit, la nivel de Uniune Europeana (UE).

Tendinta de intensificare a ocuparii fortei de munca si a cresterii economice se mentine in UE, potrivit celui mai recent raport trimestrial privind ocuparea, publicat in cursul saptamanii trecute. Datele arata ca ocuparea fortei de munca in UE a continuat sa creasca intr-un ritm constant si in aproape toate statele membre.

Un nivel record de 235 de milioane de persoane angajate a fost inregistrat in al doilea trimestru din 2017. Generatia mai tanara este cea care a beneficiat, in special, de cresterea ratei de ocupare a fortei de munca in ultimii patru ani. Desi somajul in randul tineretului este inca prea ridicat, rata a scazut mai rapid decat la nivelul populatiei totale, pana la 16,9%.


Marianne Thyssen, comisarul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale, competente si mobilitatea fortei de munca, a declarat: „Rezultatele actuale sunt incurajatoare. Mai multe persoane ca niciodata in trecut in Europa au un loc de munca si somajul a coborat la nivelul cel mai scazut din ultimii noua ani. De asemenea, constatam ca 2,2 milioane de angajati suplimentari beneficiaza de contracte permanente in comparatie cu anul trecut. Este necesar sa continuam pe aceasta cale si sa imbunatatim conditiile economice si sociale pentru toti. Pilonul european al drepturilor sociale ne-a furnizat foaia de drum catre piete ale muncii functionale si echitabile care sunt adaptate obiectivelor secolului 21. Am dori ca acest lucru sa fie proclamat impreuna de catre Parlament, Consiliu si Comisie, la cel mai inalt nivel, cu ocazia Summit-ului social de la Göteborg, din 17 noiembrie 2017.”

Situatia sanatoasa a economiei europene este confirmata de urmatorii indicatori privind piata fortei de munca:
  •     rata somajului in UE si in zona euro a continuat sa scada in mod constant, incepand de la jumatatea anului 2013, in aproape toate statele membre;
  •     rata somajului de lunga durata, in scadere in ultimii trei ani, a continuat sa scada si in 2017;
  •     numarul de angajati cu contracte permanente a crescut de patru ori mai mult decat cel al angajatilor cu contracte temporare.


Buletinul trimestrial privind evolutia fortei de munca si a situatiei sociale in Europa ofera o vedere de ansamblu a recentelor evolutii sociale si de pe piata muncii din UE. El examineaza schimbarile pe termen scurt ale PIB si tendintele ocuparii fortei de munca.


Sursa: europa.eu
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ocupare forta de munca 2017somaj scadere 2017somaj romania 2017

Data aparitiei: 12 Octombrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ocuparea fortei de munca a ajuns la rate record! Somajul este in continua scadere Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]