Peste jumatate dintre romani doresc sa isi schimbe cariera. Care sunt motivele

romanii si carieralocuri de munca romania 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Se pare ca romanii nu sunt prea multumiti de actualele joburi, in contextul in care peste 61% iau in calcul schimbarea profesiei, in urmatorii 3 ani.

Aceste informatii au fost relevate de un studiu realizat de cei de la eJobs, care arata ca 45% dintre respondenti vor sa faca acest pas in cel mult sase luni, 25% au ca obiectiv urmatoarele 6-12 luni, iar alti 26% considera isi vor schimba cariera in urmatorii 1-3 ani.

Tinerii pana in 35 de ani sunt cei mai hotarati


Studiul a mai aratat si alte informatii interesante. Cei mai decisi, in ceea ce priveste schimbarea carierei sunt tinerii pana in 35 de ani (68%), principalul motiv invocat pentru aceasta schimbare fiind lipsa de motivatie in cariera actuala (44%), o treime (36%) considera ca nu are suficiente oportunitati, iar cate un sfert dintre respondenti cred ca este dificil sa avanseze in cariera actuala (26%) sau nu le place ceea ce fac in prezent (24%).

„Schimbarea carierei nu e totusi o decizie tratata cu lejeritate, angajatii constientizand ca un astfel de pas nu se face usor si fara riscuri asociate. Astfel, multi se tem sau amana sa faca un pas in acest sens dintr-o serie de motive, precum lipsa sigurantei financiare in perioada de start in noua cariera, lipsa de timp pentru pregatirea profesionala sau cautarea unui nou job, precum si incertitudinea cu privire la perspectivele de viitor.”, explica Bogdan Badea, Head of Sales eJobs Group.


Printre alte obstacole se regaseste si teama de schimbare, in special in randul celor pana in 35 de ani. La aceasta se adauga lipsa de incredere in alegerea viitoarei cariere, in cazul celor cu varste de pana in 25 de ani.


Care sunt cele mai importante criterii, in ceea ce priveste alegerea viitoarei cariere?

Salariul este cel mai important criteriu in alegerea viitoarei carierei (51%), urmat de siguranta locului de munca (39%), pasiunea pentru domeniu (37%) sau oportunitatile de dezvoltare profesionala (32%).

Studiul eJobs a fost realizat in perioada august-septembrie 2017, pe un esantion de 1.794 de respondenti, dintre care 63% sunt salariati fara functii de conducere. Ca profil general, 62% dintre participantii la studiu sunt femei, 38% barbati, iar categoria dominanta de varsta (83%) este 26-55 de ani.


Sursa: eJobs


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
romanii si carieralocuri de munca romania 2017

Data aparitiei: 27 Septembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Peste jumatate dintre romani doresc sa isi schimbe cariera. Care sunt motivele Nota: 3.08 din 5 - 6 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]