Ministrul muncii: angajatorii pot primi 250 de euro lunar, daca vor angaja someri

someri incadrare in muncaangajatori salariul minim economie somerisomeri angajare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Criza fortei de munca este un fapt real in Romania, asa ca autoritatile competente trebuie sa vina cu solutii in acest sens. Asa se face ca ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat in cadrul unui post de televiziune ca se pregateste un proiect de lege, care va incuraja angajatorii.

Cei care vor incadra in munca someri vor primi 250 de euro lunar, iar acesti bani provin din fonduri europene:

"La ora actuala exista o criza foarte mare de forta de munca in piata si noi am pregatit un proiect de lege, inclusiv cu normele de aplicare in acest sens. De maine daca vreti, orice angajator poate sa mearga la AJOFM, la oficiile pentru plasarea fortei de munca din judete, si sa ceara de acolo someri pe care sa-i angajeze, chiar necalificati fiind, si primeste pentru ei salariul minim pe economie din partea statului, cu finantare europeana. (...)", a declarat Olguta Vasilescu, conform Agerpres.

Pentru a explica mai bine situatia, ministrul le-a dat un exemplu angajatorilor, pentru a intelege cum functioneaza acest mecanism. Practic este o situatie de castig, de ambele parti:

"Avem cazul unei fabrici de automobile, care are nevoie de strungari, iar in piata nu mai sunt strungari la ora actuala si atunci merge la AJOFM, cere un somer sau mai multi, poate sa ceara cati angajati are nevoie, sa zicem 10 persoane necalificate, pentru a le angaja si a le forma la locul de munca. Statul automat ii plateste 250 de euro lunar pentru fiecare dintre aceste persoane angajate. Singura obligatie a angajatorului este ca peste un an, doi sau trei, depinde cat dureaza perioada de formare, sa-i elibereze un certificat de ucenicie, ca este specializat in strungarie, ca este deja strungar. (...)", a detaliat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii nu intelege de ce mediul privat de afaceri nu este interesat de aceasta perspectiva:

"De fiecare data le-am spus acelasi lucru: Luati-ne banii! Nu intelegem de ce nu vreti sa accesati aceste fonduri europene. Aceasta masura este valabila pentru orice fel de activitate, cu conditia sa aiba un furnizor de formare profesionala, sa fie cineva care sa faca si partea teoretica, insa nici asa nu avem o problema, pentru ca fie se acrediteaza la Ministerul Muncii, fie gaseste un ONG de pe piata care poate face acest lucru", a declarat Lia Olguta Vasilescu.


Angajatorii care incadreaza in munca stagiari primesc 300 de euro


Evident, aceasta suma se acorda pe perioada derularii contractului de stagiu, din bugetul asigurarilor pentru somaj, in limita fondurilor alocate.

Contractele de ucenicie si de stagiu aflate in derulare la data intrarii in vigoare a legii isi produc efectele pana la expirarea perioadei pentru care au fost incheiate....citeste mai multe aici >>>





de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
someri incadrare in muncaangajatori salariul minim economie somerisomeri angajare

Data aparitiei: 11 Septembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul muncii: angajatorii pot primi 250 de euro lunar, daca vor angaja someri Nota: 3.2 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]