Trei specialisti in domeniu va prezinta schimbarile aduse de OUG nr. 53/2017 si implicatiile lor

OUG nr. 53/2017codul muncii 2017codul muncii schimbari
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inceputul lunii august a adus una dintre cele mai consistente schimbari ale Codului muncii din ultimii ani. Cum se intampla dupa fiecare modificare majora, au aparut imediat neclaritati si dificultati in interpretarea si aplicarea noilor prevederi.

OUG nr. 53/2017, cu aplicare din 7 august, a introdus inasprirea amenzilor in cazul muncii nedeclarate, eliminarea obligativitatii incheierii contractului de munca in forma scrisa, dar si noi obligatii in sarcina angajatorilor.

Sigur v-ati intrebat deja ce puteti face pentru a sti cum sa aplicati legea corect.

Ar fi mult mai usor daca ati putea consulta 3 specialisti de top, care sa va prezinte cu profesionalism schimbarile aduse de OUG nr. 53/2017 si implicatiile lor pentru dvs. Mai mult, v-ar ajuta daca ati afla de la ei si alte informatii extrem de valoroase legate de salarizarea personalului.

Aflati ca acest lucru este posibil!

Pentru ca Rentrop & Straton a considerat oportun sa organizeze Seminarul National de Salarizare si Contributii Sociale. (detalii complete aici >>)

Seminarul National de Salarizare si Contributii Sociale lamureste totul despre noile prevederi ale legii. De asemenea, va ofera marele avantaj de a participa la o sesiune de discutii libere. In cadrul acesteia, veti primi pe loc solutii de la specialisti pentru problemele cu care va confruntati.

Cand se desfasoara seminarul

6 octombrie 2017 (...vedeti aici programul seminarului >>)


Unde se desfasoara


Bucuresti, Hotel Crowne Plaza


Daca sunteti manageri HR, sau aveti atributii legate de salarizarea personalului, participarea la acest eveniment de elita va va fi de un real folos.
 

Ce teme vor fi abordate la Seminarul National de Salarizare si Contributii Sociale


  • Analiza si optimizarea costurilor salariale in conditiile ultimelor modificari ale Codului Fiscal
  • Impactul introducerii plafonului minim aferent contributiei unitatii la asigurarile sociale de sanatate si contributiei unitatii la asigurarile sociale de stat in cazul salariatilor ce obtin venituri sub nivelul salariului minim pe economie. Care sunt exceptiile si cum se aplica? (...detalii aici >>)
  • Servicii medicale sub forma de abonament vs asigurari voluntare de sanatate. Care este diferenta de tratament fiscal? Cine le suporta si care pot fi beneficiarii acestor servicii/asigurari?
  • Sume/avantaje ce pot fi acordate salariatilor cu impact fiscal redus
  • Cine poate fi scutit de impozit pe salarii? Ce conditii trebuie indeplinite pentru a beneficia de scutire? (...detalii aici >>)
  • Modificarea Codului Muncii – cum aplicam noile reglementari? (elemente obligatorii pontaj, modificarea contractelor de munca, munca la negru)
  • Termenele de declarare in REVISAL ca urmare a modificarii Codului Muncii;
  • Concedii medicale – durata maxima. Posibilitatea de prelungire dupa 183 zile
  • Concediu crestere copil
  • Implicatii fiscale in cazul detasarii transfrontaliere (...detalii aici >>)
  • Retrospectiva modificarilor legislative in domeniul salarizarii
  • Consultanta personalizata
  • Modificarea declaratiei 112 - Declaratia privind obligatile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate – incepand cu luna octombrie 2017

Pregatiti-va intrebarile pentru sesiunea interactiva de discutii libere


In cadrul acestei sesiuni aveti posibilitatea sa le prezentati lectorilor probleme concrete cu care va confruntati in activitatea dvs. si sa primiti pe loc solutiile.

Este o oportunitate foarte apreciata de participanti, care s-au declarat extrem de multumiti de raspunsurile primite. (...cititi aici parerile participantilor din anii precedenti >>)


Cine sunt cei 3 specialisti care sustin seminarul


Gabriel Jinga, consultant Rentrop & Straton

Doctor in economie, domeniul contabilitate, incepand cu anul 2009
Lector in Catedra de Contabilitate, Audit si Control de Gestiune din cadrul ASE Bucuresti
Lector Seminarii Open si In-House organizate de Rentrop & Straton. (...detalii aici >>)

Luminita Obaciu, Payroll Partner Soter & Partners

Experienta in domeniu - 20 ani
Payroll Partner Soter & Partners, firma cu peste 20 de ani experienta pe piata locala in domenii precum contabilitate, consultanta, salarizare si audit financiar;
Expert Contabil – membru CECCAR
Consultant fiscal - membru CCF;
Formator recunoscut de Autoritatea Nationala pentru Calificari
Lector Seminarii Open si In-House organizate de Rentrop & Straton (...detalii aici >>)

Rodica Mantescu, consilier juridic

Licentiata in stiinte juridice, Master „Relatii de munca si industriale”
Experienta profesionala de peste 15 ani in domeniul dreptului muncii si al asigurarilor sociale, consultanta de specialitate dar si reprezentare in fata instantelor de judecata
Experienta profesionala in domeniul dreptului contencios administrativ si fiscal, consultanta de specialitate si reprezentare in fata instantelor de judecata
Consultant in domeniul contributiilor sociale in cadrul seminariilor organizate de Rentrop & Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri
Lector Seminarii Open si In-House organizate de Rentrop & Straton (...detalii aici >>)

Organizatorii v-au pregatit cadouri

Pe langa fapul ca veti sta de vorba cu specialisti din domeniu, un alt avantaj este ca beneficiati de instrumentele de lucru care va permit o participare eficienta la seminar: caietul de seminar, plus materiale informative si legislative de stricta actualitate.

Mai mult, daca participati la seminar veti primi un cadou special: CD-ul “Diurna Legala in Romania si in strainatate”.

Este un cadou foarte util, dat fiind ca Inspectia Muncii a demarat deja actiuni de control pe tema detasarii in sau din Romania, profitand de cadrul legal oferit de HG nr. 337/2017. Iar cuantumul amenzilor in caz de nereguli se situeaza intre 3.000 si 100.000 de lei. Lucrarea pe CD va ajuta sa evitati amenzile si sa aveti siguranta actiunilor dvs. (...detalii aici >>)

Aflati cum sa evitati greseli, descoperiti solutii si aflati totul despre schimbarile aduse de OUG nr. 53/2017, participand la Seminarul National de Salarizare si Contributii Sociale.


Aflati aici informatii complete despre seminar >>



de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OUG nr. 53/2017codul muncii 2017codul muncii schimbari

Data aparitiei: 12 Septembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Trei specialisti in domeniu va prezinta schimbarile aduse de OUG nr. 53/2017 si implicatiile lor Nota: 3.63 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]