Locuri de munca pentru tineri. Ce propune Comisia Europeana

locuri de munca tineri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Guvernul a aprobat Planul de Implementare a Garantiei pentru Tineret 2017-2020, document strategic in domeniul ocuparii tinerilor ce va continua masurile si programele puse in aplicare prin Planul de Implementare a Garantiei pentru Tineret 2014-2015 elaborat ca urmare a Recomandarii Consiliului catre Comisie si Statele Membre privind infiintarea Garantiei pentru tineret.

In cadrul revizuirii la jumatatea perioadei a Cadrului Financiar Multianual, Comisia Europeana a propus suplimentarea alocarii initiale pentru Initiativa „Locuri de munca pentru tineri” cu 1 miliard EUR in perioada 2017-2020.

De asemenea, din Fondul Social European se va oferi o finantare echivalenta de 1 miliard EUR si se preconizeaza ca aceasta finantare suplimentara sa permita unui numar de aproximativ 1 milion de alti tineri sa beneficieze de sprijin prin Initiativa „Locuri de munca pentru tineri”.

Totodata, la aprobarea Planului de Implementare a Garantiei pentru Tineret 2017 - 2020 s-a avut in vedere rata crescuta a somajului in randul tinerilor si in special a celor care nu sunt in ocupare, formare sau educatie, Recomandarea Specifica de Tara, pe care Romania a primit-o trei ani consecutivi si care vizeaza masuri de activare a tinerilor neinregistrati, precum si faptul ca implementarea programului Garantia pentru Tineret este prevazuta de Programul de Guvernare 2017-2020 – Capitolul Politici publice in domeniul Muncii si Justitiei Sociale, sectiunea Sanse reale pentru Tineri.

Informatii suplimentare:

In cadrul Pachetului privind Ocuparea fortei de munca propus in Comunicarea sa din 18 aprilie 2012 intitulata „Catre o redresare generatoare de locuri de munca”, Comisia Europeana a facut apel la mobilizarea activa a statelor membre, a partenerilor sociali si a altor parti interesate sa raspunda la provocarile actuale in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca in Uniune, in special privind somajul in randul tinerilor.

In acest context, in 22 aprilie 2013 a fost adoptata Recomandarea Consiliului catre Comisie si Statele Membre privind infiintarea Garantiei pentru tineret, care are drept obiectiv sa asigure in mod sistematic, pe intreg teritoriul UE, ca toti tinerii sub 25 de ani primesc o oferta de buna calitate de angajare, de continuare a educatiei, de intrare in ucenicie sau de efectuare a unui stagiu in termen de patru luni de la intrarea in somaj sau de la momentul in care nu mai participa la o forma de invatamant formal.

Urmare Recomandarii, Statele Membre au avut obligatia de a elabora Planul de Implementare a Garantiei pentru Tineret – documentul strategic in domeniul ocuparii tinerilor. Planul de implementare a Garantiei pentru tineret stabileste modul in care Garantia pentru tineret este implementata la nivel national, rolul autoritatilor publice si al altor organizatii, modul in care este finantata (inclusiv utilizarea de fonduri UE), cum sunt evaluate progresele si care este calendarul.

Garantia este finantata de la bugetul UE prin intermediul Fondului Social European (FSE) si al Initiativei Locuri de Munca pentru Tineri, alocarea estimata initial fiind de 12,7 miliarde de euro pentru perioada 2014‑2020. Initiativa Locuri de Munca pentru Tineri (Youth Employment Initiative – YEI) are drept obiectiv furnizarea de sprijin financiar regiunilor care inregistrau rate ale somajului in randul tinerilor de peste 25 % in anul 2012, complementar finantarii din FSE. Cadrul de politica pentru YEI este constituit din Pachetul pentru ocuparea fortei de munca in randul tinerilor si, in special, din Recomandarea privind infiintarea unei garantii pentru tineret. In acest context, Romania a elaborat si a pus in aplicare Planul de Implementare a Garantiei pentru Tineret 2014-2015.

 
Sursa: mmuncii


de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
locuri de munca tineri

Data aparitiei: 09 August 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Locuri de munca pentru tineri. Ce propune Comisia Europeana Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]