Romania are costuri foarte mari ale contributiilor de asigurari sociale

contributii sociale romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Daca ar fi sa analizam costurile contributiilor de asigurari sociale, la nivel de Uniune Europeana (UE) am observa ca Romania cheltuie sume mari de bani, in acest sens.

Asa se face ca un studiu al companiei de audit Deloitte Romania a ajuns la concluzia Romania are al saptelea cel mai mare cost avand in vedere contributiile sociale, din 27 de tari ale UE, care au fost analizate in cadrul acestui studiu.

Desi Romania are contributii sociale comparabile cu cele oferite in Germania sau Belgia, beneficiile asiguratilor nu sunt nici pe departe aceleasi.

Contributia de asigurari sociale a fost plafonata la cinci salarii medii pe economie in Romania, acest plafon fiind eliminat de la 1 februarie. Romania se afla pe locul 18 in clasamentul Deloitte, in ianuarie 2017, si a urcat pe locul 7 dupa eliminarea plafonului, arata news.ro.

 
In ce tari exista cele mai mari costuri ale contributiilor de asigurari sociale? Vorbim de: Franta, Ungaria, Belgia, Grecia si Italia. La polul opus se pozitioneaza Malta, Bulgaria, Cipru, Islanda si Irlanda.

"Chiar daca ratele de taxare sunt apropiate, sumele efectiv datorate cresc simtitor acolo unde lipseste plafonul. Romania impune contributii comparabile cu Germania si Belgia, fara a oferi si beneficii comparabile asiguratilor..(...)", a spus Monica Tariuc, director Deloitte.

Este demn de mentionat ca in 2018, Romania ar putea elimina patru din cele sase categorii de contributii de asigurari existente, sa le transfere integral la angajat si sa reduca rata cumulata a acestora de la 39,25% la 35%, mai arata programul de guvernare.

Romanii vor putea cumpara vechime in munca pana la sfarsitul lui 2017

Ministerul Muncii a propus propune extinderea perioadei de cumparare a vechimii in munca pana la 31 decembrie 2017, potrivit unei ordonante de urgenta, pentru a veni in ajutorul celor care nu au acumulat suficienti ani pentru a primi pensie de la stat.

In acest context, Executivul a decis prelungirea termenului pana la finalul lui 2017, conform unui proiect de OUG, adoptat in data de 20 aprilie, anul curent...citeste mai multe detalii aici >>>


NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contributii sociale romania

Data aparitiei: 18 Iulie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Romania are costuri foarte mari ale contributiilor de asigurari sociale Nota: 3.25 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]