Ministrul Muncii solicita ASF mai multe date despre Pilonul II de pensii

desfiintare pilon 2pilonul 2 de pensiipensii private romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Desfiintarea Pilonului II de pensii a ridicat multe semne de intrebare, dar oficialii ne asigura ca nu este vorba despre asta. Asadar, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu a declarat, in cursul unei emisiuni televizate ca a solicitat date Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) despre Pilonul II de pensii.

Ministrul a mai adaugat ca a recurs la aceasta solutie pentru a afla modul de calcul si daca pensia calculata va fi simililara cu ce ofera statul. Olguta Vasilescu sustine ca nu este vorba despre desfiintarea Pilonului II de pensii.

Ministrul Muncii, potrivit Mediafax: "Am cerut ASF-ului date despre pilonul II de pensii, nu as vrea sa se sperie absolut nimeni, nu este vorba nici despre nationalizare, nici de desfiintare dar vrem sa stim si acolo care a fost formula de calcul si vrem sa face o comparatie cu cei care au cotizat practic cu aceeasi suma la sistemul de stat si cu aceeasi suma la Pilonul II de pensie, sa vedem daca pensia care le este calculata va fi similara cu ceea ce ofera statul."

Tot in cadrul acestei emisiuni, Olguta Vasilescu a mentionat ca pilonul I de pensie este acel pilon la care contribuie toata lumea care va primi o pensie de la Casa Nationala de Pensii.

In pilonul II de pensii banii vin tot de la beneficari si este detinut tot de statul roman, dar este administrat de privat:

„Noi am cerut mai multe date de la ASF ca sa vedem cum se calculeaza pensiile..(...). Din moment ce se cotizeaza cu aceeasi suma la pilonul I si la pilonul II de pensie, vrem sa vedem daca si pensia care va fi primita este cel putin egala. Sigur ca fiind administare privata, ne asteptam sa fie mai mare din partea privatilor.(...)”, a concluzionat Lia Olguta Vasilescu.

Pilonul II de pensii nu se desfiinteaza, fiind una dintre cele mai de succes reforme structurale din Romania

Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) lamureste situatia creata recent, legata de desfiintarea pilonului II de pensii (private). Conform unui comunicat de presa al asociatiei, acesta este un proiect de succes, cu rezultate foarte bune pentru contribuabilii romani.

Premierul desemnat Mihai Tudose a intervenit, afirmand ca Pilonul II de pensii nu se va desfiinta iar Liviu Dragnea, a afirmat ca desfiintarea Pilonului II este "o prostie".

Dupa situatia creata, noul ministru de finante a revenit asupra declaratiei sale, precizand ca "s-a produs o eroare", tocmai de aceea si-a cerut scuze, in acest sens...citeste mai multe detalii aici >>>



NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
desfiintare pilon 2pilonul 2 de pensiipensii private romania

Data aparitiei: 10 Iulie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul Muncii solicita ASF mai multe date despre Pilonul II de pensii Nota: 4 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]