Pilonul II de pensii nu se desfiinteaza, fiind una dintre cele mai de succes reforme structurale din Romania

pilonul II de pensiipensii private pilonul IIdesfiintare pensii private 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) lamureste situatia creata recent, legata de desfiintarea pilonului II de pensii (private). Conform unui comunicat de presa al asociatiei, acesta este un proiect de succes, cu rezultate foarte bune pentru contribuabilii romani.

"In acest context, APAPR reaminteste faptul ca Pilonul  II  este una dintre  cele mai de succes reforme structurale din Romania, cu rezultate foarte bune pentru contribuabilii romani  (cele  mai  bune  randamente investitionale  din  Europa  in ultimii  10  ani),  ceea ce nu justifica in niciun fel vreo masura de afectare a arhitecturii acestuia, cu efecte negative asupra pensiilor viitoare a peste 7 milioane de romani", se arata in comunicatul APAPR.

Aceste informatii vin ca urmare a declaratiilor facute de noul ministru de finante, Ionut Misa, care a afirmat, in cursul zilei de 29 iunie anul curent, ca Pilonul II de pensii se va desfiinta, iar banii se vor intoarce la cei care au cotizat.  De asemenea, acestia ar fi avut posibilitatea de a opta pentru bugetul asigurarilor sociale sau pentru pilonul III de pensii.

Dar APAPR lamureste situatia creata: "Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) din Romania au implinit de curand 9 ani de functionare efectiva, respectiv de administrare privata a contributiilor virate in sistem. Pe data de 19 mai 2017, la exact 9 ani de la startul efectiv al Pilonului II, numarul participantilor la aceste fonduri a ajuns la aproape 6,9 milioane de romani, iar activele nete gestionate au depasit 35,1 miliarde RON (7,7 miliarde EUR). Avand in vedere ca, de-a lungul celor 9 ani de activitate, fondurile de pensii private obligatorii au primit in administrare contributii brute de 28,2 miliarde RON, diferenta o constituie o suma de 6,91 miliarde RON (peste 1,51 miliarde EUR), reprezentand castigul total obtinut din investitii, net de toate comisioanele, exclusiv in beneficiul contributorilor romani."

APAPR mai precizeaza: "Cu alte cuvinte, romanii au castigat de pe  urma Pilonului II sume totale de peste un miliard si  jumatate de euro, doar din investitiile fondurilor, sume care se adauga contributiilor deja virate in conturile lor  personale. De asemenea, potrivit estimarilor Asociatiei, peste un milion de romani  din cei  aproape 7 milioane care contribuie la  Pilonul II au in conturi sume de peste 10.000 de lei fiecare, un capital personal deja destul de consistent, ce va continua sa creasca pe masura ce sistemul va progresa."

Premierul desemnat Mihai Tudose a intervenit, afirmand ca Pilonul II de pensii nu se va desfiinta iar Liviu Dragnea, a afirmat ca desfiintarea Pilonului II este "o prostie".

Dupa situatia creata, noul ministru de finante a revenit asupra declaratiei sale, precizand ca "s-a produs o eroare", tocmai de aceea si-a cerut scuze, in acest sens.



 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pilonul II de pensiipensii private pilonul IIdesfiintare pensii private 2017

Data aparitiei: 30 Iunie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Pilonul II de pensii nu se desfiinteaza, fiind una dintre cele mai de succes reforme structurale din Romania Nota: 2.83 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]